Su kanalına düşen genç kadın ağaç dalına tutunarak kurtuldu

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 11:57 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2023 Pazartesi 11:59 am

Su kanalı üzerindeki kayaklıklara giden Esengül Yeneç, dengesini kaybederek düştüğü su kanalından bir ağaç dalına tutunarak kurtuldu. Esengül Yeneç, yarım saat sonra itfaiye tarafından kurtarıldı.

Antalya Kepez ilçesi Habipler Mahallesi’nde yer alan su kanalının üzerindeki kayalıklara giden 23 yaşındaki Esengül Yeneç, ayağının kaymasıyla 10 metre yükseklikten suya düştü. Çığlık atan ve yardım isteyen Esengül Yeneç, su içerisindeki ağaç dalına tutundu. Sesleri duyarak gelenler yardımcı olamayacaklarını görünce durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi.

DHA’nın aktardığına göre ihbarla bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede gelen itfaiye ekibi, kayalık alandan aşağıya indi. İtfaiye amiri beline bağladığı ip ve can simidiyle Esengül Yeneç’in olduğu noktaya kadar yüzdü. Burada Yeneç’in beline ip bağladıktan sonra can simidini de giydiren itfaiye amiri, diğer itfaiye erlerinin yardımıyla kıyıya kadar çekildi. Kıyıya getirilen Yeneç, sağlık ekibinin müdahalesinin ardından ambulansa alındı.

“AĞAÇ ORADA OLMASAYDI BEN GİTTİYDİM”

Tuvalet ihtiyacını gidermek için kayalıklara indiğini belirten Esengül Yeneç, “O esnada küt diye suyun içine düştüm. Sonra bağırmaya başladım. Hemen bir ağabey indi. Bana ‘Bir yerlere tutun’ demeseydi ben gitmiştim. Ağaç orada olmasaydı ben gittiydim” dedi.

Balkonda oturduğu esnada çığlık sesi duyduğunu belirten Nurettin Özsevinç, “Sesi duyar duymaz aşağıya indim. Benden önce komşular da inmişti. Bende uzun bir sırık vardı, mesafe uzun olunca işe yaramadı. İtfaiye ve polise haber verdim. ‘Ağaca tutun’ diye bağırdım, tutun demesem akıntıya kapıldı” diye konuştu. Hayati tehlikesi bulunmayan Esengül Yeneç, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

Su kanalına düşen köpeği canı pahasına kurtardı