Spotify’ın kullanıcıları için birtakım sürprizleri var

Yayın tarihi: 1 Nisan 2023 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 31 Mart 2023 Cuma 10:33 am

Spotify’ın çalma listesi özelleştirme seçenekleri, yeni “Niche Mixes” özelliği ile daha da geliştirildi. Geçen yıl tanıtılan ruh hali, on yıllar ve tür çalma listelerine ek olarak, bu yeni özellik kullanıcılara neredeyse her ruh haline veya türe yönelik kişiselleştirilmiş algoritmik karışımlar oluşturma imkanı sunacak.

Sadece eşlik etmek istediğiniz aktiviteyi yazın ve sonuna “karışım” ekleyin, böylece başlayabilirsiniz. Spotify’ın seçimi oldukça etkileyici, hem uygun hem de tanıdık ve daha az bilinen parçaların dengesini başarıyla sunuyor. Ancak, “dubstep çalışma karışımı” istendiğinde antrenman çalma listesi alınması gibi bazen karışım tam bir eşleşme olmayabilir. Yine de, İngilizce arama yapabilen hem ücretsiz hem de premium kullanıcılara sunulan bu özellik, Spotify’ın zaten geniş olan kütüphanesine harika bir ek olarak değerlendirilebilir.

Spotify

Spotify, kullanıcılara çalma listesi önermek için yapay zeka (AI) kullanır. Platformun algoritmaları, kullanıcıların dinleme geçmişi, arama davranışı ve çalma listesi oluşturma gibi özelliklerini analiz ederek, benzersiz müzik zevklerine uygun kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturur. Makine öğrenimini kullanarak, Spotify kullanıcıların dinleme alışkanlıklarından öğrenerek önerilerini sürekli olarak iyileştirebilir. Ayrıca, platform her pazartesi Discover Weekly adlı bir çalma listesi sunar. Bu çalma listesi, kullanıcıların önceki dinlemelerine dayalı olarak oluşturulur ve kullanıcının beğenebileceği yeni şarkı ve sanatçıları içerir. Spotify yeni özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekti.

GPT-5’i insandan ayırt etmek mümkün olmayabilir