Soylu’nun Peker açıklaması arşivi açtırdı! Kimler kimlerle beraber

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 10:37 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 11:25 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sedat Peker konusundaki eleştirilerine verdiği yanıt sosyal medyada tepki topladı. TİP Milletvekili Barış Atay, Soylu’nun açıklaması üzerine, “Sedat Peker’e koruma polisi verilmesini neden onayladın? O sırada Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı?” diye sordu. Atay Peker’in Erdoğan’la fotoğrafını da hatırlattı. Avukat Cenk Yiğiter de geçmişte Sedat Peker için selam gönderen askerlere dair videoyu paylaşarak “Peki bu soruşturuldu mu?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, operasyonlar sonrası Youtube kanalından videolar çeken Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin şöyle konuştu:

“İÇİŞLERİ BAKANI SADECE SEYİRCİ”

“Devleti yönetememe. Bazı çevrelere teslim olma. Değişik mafya örgütleri var Türkiye’de, bunlar zaman zaman bir araya geliyorlar, zaman zaman da çatışma içindeler. Sedat Peker, yurt dışına giderken bunlar ne kadar suçlu olup olmadığını bilmiyorlar mıydı? Biliyorlardı. Pasaport verildi mi? Verildi. Gönderildi mi? Gönderildi. Bir başka mafya lideri, bir ülkenin siyasal partisinin lideri olan bir kişi tarafından hapishanede ziyaret edildi mi? Edildi. Serbest bırakıldı mı? Bırakıldı? Onunla ilgili özel düzenleme yapıldı mı? Yapıldı. Eski bir İçişleri Bakanı bunlarla beraber bir fotoğraf verdi mi? Verdi. Şimdi kendi aralarında kavga var ve devlet seyirci. Garip olanı bu. İçişleri Bakanı, bu tartışmalara sadece seyirci”

Sedat Peker’den üçüncü video: Savaş açtınız

Peker’in ‘Kemiklerini kırdırdım’ dediği İşbaşaran’dan yanıt: Seni oralarda daha fazla öttürmezler

SOYLU’DAN YANIT: ACİZLİK, ÇÜRÜMÜŞLÜK

Kılıçdaroğlu’nun eleştirileri sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından  “Bir ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı, Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı? Mafyaya neler yaptığımızı, nasıl çökerttiğimizi bu bağırtıların nereden çıktığını sorarsa anlatırım. Mafya konusunda tek yapamadığımız, her seçim kaybeden siyaset mafyasının, Türk Siyaseti’ne musallatlığına çaresiz kalmaktır” açıklamasında bulundu.

Soylu’nun açıklaması sonrası sosyal medyada arşiv açıldı.

Sedat Peker: Devlet büyüklerimiz bana ülkede birçok şeyin değişeceğini söyledi

ATAY: İFTİRA SONUCUNA ULAŞTIĞINIZ SORUŞTURMA DOSYALARI NEREDE?

TİP Milletvekili Barış Atay, İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklaması üzerine, “Sedat Peker’e koruma polisi verilmesini neden onayladın? O sırada Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı?” diye sordu. Atay, sosyal medya hesabından, Peker’in iddialarını hatırlatarak, “Suç ortaklarıyla ters düşen bir çete liderinin; eski bir miletvekilini CB adına dövdürtmekten, eski içişleri bakanının yönettiğini iddia ettiği kokain ticaretine, kendileriyle yıllarca çalışan birinin marinasına nasıl çöktüğüne, bu bakanın MV oğlunun adının karıştığı tecavüz ve olası bir cinayet iddiasından, değiştirilen otopsi raporuna kadar anlatmadığı şey kalmadı. Jandarma genel komutanlığı bile açıklama yapmak zorunda kaldı ama bağlı oldukları şu an ki içleri bakanı Süleyman Soylu tek kelime etme gereği dahi duymadı” dedi.

Soylu’nun bu sırada iddialarla ilgili ‘iftira’ dediğini belirterek paylaşımlarını sürdüren Atay, şunları yazdı:

Ben yazarken o da paylaşmış. “İftira” demiş. Biz de şunu soralım. İftira olduğu sonucuna ulaştığınız soruşturma dosyaları nerede? Bunlarla ilgili ne çalışma yapmıştınız şimdiye kadar?

Bu herif 1.5 yıl öncesine kadar miting düzenleyip insanların kanıyla duş alacağını söylüyordu, Suriye’de cihatçılara malzeme desteği sağlıyordu, medyadan ödül alıyordu. Siz ne yapıyordunuz peki o zaman?

“ERDOĞAN İLE NASIL FOTOĞRAF ÇEKİLEBİLDİĞİNİ AÇIKLARSINIZ SANIRIM”

Kırmızı bültenle aranacak kadar tehlikeli birinin, o şahsın arkasına sığınmakla suçladığınız muhalefeti tehdit ederken ne gibi bir girişimde bulunduğunuzu ya da bu şahsın Erdoğan ile nasıl fotoğraf çekilebildiğini açıklarsınız sanırım.

YELDA KAHARMANA NE OLDU?

Buyur sana Yeldana Kaharman dosyasının otopsi raporundaki çelişkiler. Bununla ilgili ne yaptınız? YeldanaKaharmanaNeOldu ?

Buyur sana uyuşturucu trafiğinde adı geçen limanın sahibi. Futbol yüzünden dava da açtın kendisine. Peki bu iddialarla ilgili ne yaptınız?

NADİRA KADİROVA DOSYASIYLA İLGİLİ NE YAPTINIZ?

MV Şirin Ünal’ın evinde, vekilin kendi silahıyla vurulan ve aynı Yeldana Kaharman gibi intihar etti denilerek kapatılan Nadira Kadirova dosyası ile ilgili şimdiye kadar ki bütün çağrılara rağmen ne yaptınız?

PEKER’LE İLGİLİ NE GİBİ SORUŞTURMALAR VARDI?

Bir organize suç örgütü yöneticisine koruma polisinin verilmesi size bağlı hangi birimin talebidir? Bakan olarak neye dayanarak bu talebi onayladın? Koruma polislerinin görevi ne zaman bitti? O sırada Sedat Peker’le ilgili ne gibi soruşturmalar vardı?

“VATANSEVER” POLİS MEMURUNU TESPİT ETTİNİZ Mİ?

Hiçbirine cevap vermiyorsun ama eski de olsa şunu sorayım bir de. Sedat Peker hakkında açılmış soruşturmayı kendisine haber veren İstanbul Emniyeti’nde görevli-SP’nin tabiriyle- “vatansever” polis memurunun kim olduğunu tespit ettiniz mi? Ettiyseniz sonuç ne oldu? ”

İçişleri Bakanlığı’ndan Sedat Peker hakkında açıklama

Tolga Ağar’dan Sedat Peker açıklaması

ASKERLERİN SEDAT PEKER VİDEOSU

TİP’li Atay, avukat Cenk Yiğiter’in paylaşımını da alıntıladı. Yiğiter paylaşımında, yaklaşık iki yıl önce askerlerin Sedat Peker’e selam gönderdiği videoyu hatırlatarak sorular yöneltti. Yiğiter, “Peki, TSK askerlerine, ellerinde devletin silahı ile, iktidar ortağı siyasi partinin işareti ile, kırmızı bültenle aranması talep edilecek olan bu organize suç örgütü yöneticisine, selam göndertilmesi hakkında diyeceğiniz var mı? Bu soruşturuldu mu? Peki hakkında kesinleşmiş hüküm olup cezası infaz edilirken afla salınıp sonra ana muhalefet başkanını uluorta defalarca tehdit edip çakarlı arabalarla, konvoyla ifade vermeye giden mesela ne oluyor? Şirinler köyü muhtarı mı? Kırmızı bültenle aranırken seçimden bir gün önce TRT’ye çıkarılan ne oluyor?” diye sordu.

Yiğiter’in bu paylaşımını da alıntılayan Atay, “Ya da Süheyb Öğüt’ün Tolga Ağar adına arayıp, aracı olduğu iddiası?” diye ekledi.

BARIŞ AKADEMİSYENLERİNİ HEDEF ALMIŞTI: OLUK OLUK KANLARINI AKITACAĞIZ

Sedat Peker, Ocak 2016’da Güneydoğu’da yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışma ortamı neticesinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin imza kampanyası düzenleyerek, “Bu suça ortak olmayacağız” diyen ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’yle bir araya gelen 1128 akademisyen için, “Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizim için çalacak; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker o isimleri tek tek saydı: Hepiniz ordaydınız!

Eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan Sedat Peker’in konuşmasının şifrelerini anlattı

ERDOĞAN’A DESTEK MİTİNGİ DÜZENLEDİ

Sedat Peker, 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye ve Erdoğan’a destek çağrısı yaparak, “Rize’de yüzde 65’ten fazla oyla destekleyin. Yüzde 65 oyun fazlası olursa sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınız da daha iyi savaş ve mücadele verir”

Elazığ Başsavcılığı’ndan Sedat Peker’in ‘Yeldana Kaharman’ iddiasına açıklama

AKP’Lİ METİN KÜLÜNK DETAYI

Gazeteci Timur Soykan Peker’in itirafındaki Metin Külünk detayına dikkat çekti

“Sedat Peker’in söylediklerinin bazılarına inanır bazılarına inanmazsınız. Hadi soruşturmalar da açılmıyor. Ama son videoda itiraf var. Yani olayın faili olduğunu söylüyor. Bir AKP’li vekilin talebiyle karakolda eski milletvekilini (Feyzi İşbaşaran) dövdürdüğünü itiraf ediyor. Feyzi İşbaşaran, dövdürülmesi için Sedat Peker ile görüşen AKP’li vekilin Metin Külünk olduğunu söylüyor. Sedat Peker de şu an AKP MKYK’sında olan Metin Külünk’ü tarif ediyor. Bu bile başlı başına çok büyük skandaldır.”

Öte yandan AKP’liler Sedat Peker’e övgüler yağdırdığı paylaşımlarını sosyal medyadan silmeye başlamadan önce arşivlenen bazı fotoğraf-video-haberler şöyle:

GÖKÇEK’İN KANALINDA DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Melih Gökçek’in kanalı Beyaz TV’de Sedat Peker’in doğum günü kutlanmıştı.

AKP’li TROL FATİH TEZCAN’IN SEDAT PEKER PAYLAŞIMI

AKP’Lİ KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NE ZİYARET

“HAYIRSEVER İŞ ADAMI” ÖDÜLÜ

AKİT’İN İFTAR YEMEĞİ