Elazığ Başsavcılığı’ndan Sedat Peker’in ‘Yeldana Kaharman’ iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 3:00 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 3:00 pm

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen Yeldana Kaharman’ın ölümüyle ilgili, ‘cinayet değil intihar’ yönünde bir açıklama yaptı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının ardından yeniden gündeme gelen Yeldana Kaharman’la ölümüyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

“Bazı basın yayın kuruluşlarında Kazakistan uyruklu Y.K.’nın ölümüyle ilgili yayınlanan haber ve paylaşımlar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında yapılan olay yeri incelemesi, ölü muayene ve otopsi işlemi ve dinlenen tanık beyanları sonucunda müteveffa Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği, müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır.”

Tolga Ağar’dan Sedat Peker açıklaması

NE OLMUŞTU?

Elazığ’da Kanal 23 Televizyonu’nda program sunuculuğu yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019’da evinde ölü bulunmuştu. Kaharman’ın ölümünden bir gün önce röportaj için AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ın evine gittiği ileri sürülmüştü.

Geçtiğimiz gün daha önce ise suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen Sedat Peker, YouTube’da yayımladığı videoda, iddiaları tekrarlamış ve Kaharman’ın Tolga Ağar’ın tecavüzüne uğradığını öne sürmüştü. Tolga Ağar ise Sedat Peker’in iddialarını yalanlamış ve “Adı geçen gazeteciyi (Yeldana Kaharman) tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır” demişti.

Sedat Peker o isimleri tek tek saydı: Hepiniz ordaydınız!