Soylu’nun ‘örgüt var’ dediği cemevleri soruşturmasında 1 tutuklama, 2 ev hapsi

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 10:07 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 10:25 pm

Ankara’da Alevi dernekleri ve cemevlerine, aynı gün içinde düzenlenen saldırılarla ilgili gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “örgüt bağlantısı” tespit ettiklerini söylediği, Ankara’da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Ankara’da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi.

Sulh ceza hakimliği Ahmet Ozan K.’nın tutuklanmasına, diğer iki şüphelinin ise ev hapsi ile salıverilmesine karar verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, “Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız” demiş ve provokasyonun en ağır şekilde cezalandırılacağını ileri sürmüştü.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Ankara’daki cemevi saldırılarını sol bir kurum olan Devrimci Gençlik Dernekleri ile ilişkilendiren bir haber yayımlamıştı. İddialar üzerine açıklama yapan Devrimci Gençlik Dernekleri, şahısların kendileriyle ilişkili olmadığını vurguladı, iddiaların hedef şaşırtma girişimi olduğunu belirtmişti.

Mamak’ta cemevinde provokasyon! Saldırgan gözaltında

Cemevi saldırganı: Saldırıyı yapmamı ilahi bir güç söyledi

Cemevi saldırganının ifadesi ortaya çıktı