Mamak’ta cemevinde provokasyon! Saldırgan gözaltında

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2022 Cumartesi 8:28 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:51 am

Ankara’da iki cemevi ve Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı’na saldırı düzenlendi. Vakıf binasında 1 kadın çalışan bıçakla yaralandı. Emniyet, provokasyonu gerçekleştiren A.O.K.’nin yakalandığı açıkladı.

Cemevine yapılan provokasyona tepki! Saldırı aydınlatılmalı

Olay, öğlen saatlerinde Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi’nde meydana geldi. Provokasyonu düzenleyen A.O.K. isimli kişi, teker teker cemevlerine girerek vatandaşlara saldırmaya başladı. Şah-ı Merdan Cemevi’ne giren A.O.K. Cem yapan vatandaşlara sandalye fırlatarak saldırdı. Saldırı anı, Cemevinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Saldırıların ardından kaçarak kayıplara karışan A.O.K. ise polis ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara İl Emniyet Müdürlüğünden olayla ilgili yapılan açıklamada, “30.07.2022 günü ilimiz Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi’nde kasten yaralama, Mamak ilçesinde Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’nde ızrar konusu meydana gelmiştir. Konuyla ilgili ivedi yapılan çalışmalar neticesinde, her üç olayı da A.O.K. isimli şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili tahkikat çok yönlü devam etmektedir” denildi.

Başkan Yüksel, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor