Soylu’nun Cumhurbaşkanı olacağı iddiasına AKP’den yanıt

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 1:31 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 1:31 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlandığı yönündeki iddialara AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yanıt verdi.

Süleyman Soylu’nun Habertürk TV’de program konuğuyken gazetecilerin sorularına ‘yanıt’ verdiği esnada, organize suç örgütü lideri Sedat Peker sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Soylu hakkındaki iddiayı yeniden gündeme getirmişti. Twitter hesabından Soylu’nun cevaplarına istinaden paylaşım yapan Peker,  “Senin cumhurbaşkanı, Tolga Ağar’ın da İçişleri Bakanı olacağı projenizi çöp ettim. Şerefli bir insansan bu projenizden bahsetsene” ifadelerine yer vermişti.

Soylu, konuk olduğu programda gazetecilerin sorduğu birçok soruyu yanıtsız bırakmış, sorulardan bağımsız yanıtlar vermişti. Sorulara net yanıt vermekten kaçınan Soylu, Peker’in gündeme getirdiği iddiaları da reddetmişti.

Programla ilgili devam eden tartışmalar ve oldukça merak uyandıran bu iddia üzerine AKP’den bir açıklama geldi. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Twitter hesabından konuyla ilgili kısa bir paylaşım yaparak Soylu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına hazırlandığı yönündeki iddialara yanıt verdi.

Soylu’yu desteklemeye gelenler ceza alacak mı?

Tayyar, CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti liderliğine seçildiği döneme gönderme yapıp “Tartışmaları özetleyip noktayı koyalım. Baykal videosundan genel başkan çıkarmış olabilirsiniz ama Peker videosundan Cumhurbaşkanı çıkmaz. Hadi dağılın.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu: İstifa etmeyi hiç düşünmedim