Soylu’dan ‘siyaset cinayet’ açıklaması

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 11:45 am - Güncelleme: 13 Ekim 2021 Çarşamba 11:47 am

İçişler Bakanı Süleyman Soylu, ‘siyasi cinayet’ iddiasıyla ilgili ‘istihbarat’ olmadığını söyledi, “Bu bir FETÖ taktiğidir” dedi.

Ankara’da Trafik Birim Amirleri Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada ‘siyasi cinayetler’ iddialarına değindi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bugün resen soruşturma başlattığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var” açıklaması sonrası başlayan tartışmalar için Soylu, şunları söyledi:

“Birkaç gündür siyasi cinayetlerden bahsediyorlar. Ben İçişleri Bakanıyım, sordum, ‘Arkadaşlar böyle bir siyasi cinayet istihbaratı var mı?’ Yok. Bu bir FETÖ taktiğidir.”

SİYASİ CİNAYET TARTIŞMASI NASIL BAŞLADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var’ açıklaması siyasette tartışma yaratmıştı.

Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmemek için her yolu deneyeceğini” söyleyerek, “Siyasi cinayetler kaygım var” görüşünü dile getirmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da Sözcü gazetesinde yer alan röportajında “siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim de aldığımız duyumlar var” demişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iddiayla ilgili resen soruşturma başlatmıştı.

Siyasi cinayetler iddiasına soruşturma