Soylu’dan bir garip açıklama! “Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içinde hayvanla insanın evlenmesi de var”

Yayın tarihi: 28 Nisan 2023 Cuma 6:57 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2023 Cuma 6:57 pm

İçişleri Bakanı ve AKP’nin İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, “Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var” dedi.

İçişleri Bakanı ve AKP’nin İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Türkiye’de herkesin kendisini rahatça ifade ettiğini öne sürerek, “Tayyip Erdoğan bu ülkede demokrasinin tıkalı bütün damarlarını açmıştır. Demokrasi için kapalı olan bütün damarlar açılmıştır. Bugün herkes kendisini ifade ediyor Türkiye’de. İfade edemeyen yok. Dindar ben dindarım diyor, başörtülüsü öğretmen olamıyordu. Öğretmen oldu” diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerine ‘siyasi darbe’ diyen Soylu’ya istifa çağrısı

“ÜLKEMDE ERKEKLE ERKEĞİN KADINLA KADININ EVLENMESİNİ İSTEMİYORUM”

Soylu “Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelsin? Benim ülkemde erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini istemiyorum arkadaş. Ben istemiyorum. Billboardlara asıp da biz cinsel yönelimin bütün tercihlerini yerine getireceğiz demek var ya, erkekle erkeğin kadınla kadının, daha öte giderek midenizi bulandırmak istemem. Hani LGBT+Q diyorlar ya onun içerisinde hayvanla insanın evlenmesi de var. Yani bunlar tamamen Amerika’nın ve Avrupa’nın güdümüne girmişler. Çünkü son cümlem şudur: Avrupa ve Amerika tek tip insan istiyor. Televizyonlardan beslediği tek tip bir dine tabi oldukları, evrensel hukuk diyorlar ya, evrensel tek bir dine tabi oldukları, cinsiyetsiz oldukları, hiç kimsenin aile yapısı içerisinde olmadığı tek tip insan modeli istiyor. Biz bu modele evet diyemeyiz. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ’dan seçimlere “darbe girişimi” diyen Soylu’ya: Türk halkına mı saldıracaksınız?