Soylu yine hedef aldı: LGBT nedir?

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 9:41 am - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 9:41 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Böyle bir şey kabul edilemez” diyerek LGBTİ+ları ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Soylu, “Allah’ınızı severseniz buna biri bir şey söylesin. LGBT nedir?” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep AKP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Soylu, LGBTİ+lar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu gündemine aldı. 

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Türkiye’nin etrafındaki coğrafyanın ateş çemberi olduğunu, Avrupa’nın istikametini kaybettiğini, Balkanların yeniden karıştırılmaya çalışıldığını, Karadeniz’de olanların olabileceklerin hep beraber görüldüğünü belirtti.

LGBTİ+’ların ailelerinden Soylu’ya yanıt: Evlatlarımızı bağrımıza basıyoruz!

“LGBT NEDİR”

CHP’yi de hedefine alan Soylu, “Adam diyor ki ‘Cinsel yönelimin sahibi ben olacağım’. Allah’ınızı severseniz buna biri bir şey söylesin. LGBT nedir? Kadınla kadının, erkekle erkeğin evlenmesi. Neyi ifade edeceksiniz. Onu zaten Kemal Kılıçdaroğlu da söylüyor. Adamın Kadıköy Belediye meclis üyesi de söylüyor. Bizimkisi gericilik oldu, onlarınki ilericilik oldu. Bu ülkede böyle bir şey kabul edilemez” dedi.

“ŞUNLAR DEVLET MEMURU OLABİLİR BUNLAR OLAMAZ’ ANLAYIŞI VARDI”

Vesayet sistemini AKP’nin kaldırdığını iddia eden Soylu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Bugün Cumhur ittifakıyla birlikte çok güçlü adımlar atılıyor. Değerlerimize yönelik vesayet vardı. ‘Şunu düşünürsünüz, şunu giyersiniz, şunu yaşarsınız’ vesayet vardı hepsi gitti, hepsini yendiniz. Bu ülkede parlamenter sistem bir vasi sistem olarak artık bu ülkenin üzerine tahakküm ettirilmeye başlanmıştı. ‘Patron biziz, istediğimiz zaman yargıyla sizi diz çöktürürüz, üniversiteler bizim elimizde’ diyorlardı. Belki o günler unutuldu. ‘Şunlar devlet memuru olabilir, bunlar olamaz’ denildi. Belki bugünler unutuldu. ‘Bir şey yaparsanız darbeyle beraber gelir haddinizi bildiririz’ denildi. Bu vesayeti de AK Parti milletle birlikte 15 Temmuz’da kaldırdı. Manşetlerle istedikleri hükümeti değiştiren, hükümetlerin liderlerine ailelerine beğenmedikleri insanlara her türlü çirkin iftirayı atan, itibarsızlaştırmaya çalışan bir medya vesayeti vardı. Nerede şimdi, yerinde yeller esiyor”

İmamoğlu IŞİD suikastını anlattı, Süleyman Soylu’yu suçladı