Soylu: Sessiz İstila bir Soros taktiğidir

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2022 Perşembe 3:25 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe 4:51 pm

Türkiye’nin gündemine oturan kontrolsüz göç ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Nereye gönderecekler? Hadi göndersinler. İnsanlar niye çadırda yaşasınlar?” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu’nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

“Afganistan’daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye’deki savaşı biz mi başlattık? Irak’a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı? Peki Yemen, Lübnan ya Orta Asya. Eğer iç savaş varsa eğer yoksulluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar? İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz. Çekilmişsiniz yetmemiş afyon tarlaları kurarak bunu dünyada satışa sunuyorsunuz. Bunu biz yapmadık pafyon takan Batılılar yaptı. Bugün bu operasyonların içinde de onlar var.

Nerede sorun yokmuş? PKK PYD nerede? Rejim İdlib’i bombalamadı mı? Bizim evlatlarımız hala şehit olmuyor mu? Nereye gönderecekler? Hadi göndersinler. İnsanlar niye çadırda yaşasınlar? Vallahi giydiklerimden yediklerimden utanıyorum.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu bilmez Atme Kampı’nı. 1 milyon 700 bin insan oralarda yaşıyor. Bizim orada onları tutmak için nasıl çabaladığımızı biliyorlar mı? Allah’tan korkacaksınız.

Türkiye, tarihi bir politika uyguluyor. Türkiye’nin içerisini güvenlikli bir alana alıyor. Aklı yetmeyenlere söylüyorum, Türkiye üzerinden başka ülkelere geçebilecek kaçak göçmenlere yönelik bir korunma gölgesi olarak yönetiyor.

Avrupa’da yabancı düşmanlığı yükseliyor, biz de yabancı düşmanlığını yükseltelim diyenlere söylüyorum. Burası Müslüman bir memleket. Burası bir Türk memleketi. Bizim geleneğimizde göreneğimizde böyle bir şey söz konusu değil. İskandinav ülkesi olduğumuzu zannedenlere söylüyorum.”

 

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler

İSTANBUL’DAKİ MÜLTECİ SAYISINI AÇIKLADI

İstanbul’da toplam şuan 500 bin kayıtlı Suriyeli var. Diğer rakam ise ikametli ve yabancılar. İstanbul’da yaşayan sadece Suriyeli değil farklı statülerde olanlar da var. Bütün dertleri Cumhur İttifakı’na zarar vermek. Türkiye’de 3 milyon 762 bin 686 Suriyeli var. Geçici koruma statüsünde. İkamet izni ile kalan yabancı ise 1 milyon 417 bin. Artı uluslararası koruma. Yani Türkiye’ye gelip kendini atmış. Hangi bölgelerden bu savaş bölgelerden. Bu da 320 bindir. Bunun aşağı yukarı 4 milyon 100 bini mülteci diyebileceğimiz statüde. 1 milyon 417 bin ise ikametli yabancı var.

İstanbul’daki yabancı sayısı dudak uçuklattı

TÜRKİYE’DE KAÇ SURİYELİ VAR?

İstanbul’da valiliğin açıkladığı rakamlar. Türkiye’de 3 milyon 762 binin üzerinde Suriyeli olduğu iddiaları kesinlikle doğru değil. 120 bin Suriyeli pasifte. Bunu da bu rakamlara yansıtmadık. Son 5 yılda 323 bin kişiyi kendi ülkelerine gönderdik. Gönüllü 500 bin, 641 bin kişi de denizlerden Avrupa’ya geçti. Toplam 5 yılda gidenlerin sayısı 1,5 milyon kişiyi geçti.

 

 

“SESSİZ İSTİLA BİR EDEPSİZLİKTİR”

Sessiz İstila bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direk hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız. Bot hesaplar ile kamuoyu oluşturmaya çalışılıyor.

‘Sessiz İstila’ filminin yapımcısı Hande Karacasu’ya gözaltı

“ÜMİT ÖZDAĞ’IN YAPTIĞI SOROS TAKTİĞİDİR”

Ümit Özdağ bu filmi nasıl finanse etmiş. Bu Soros taktiğidir. Bu vatandaşımızı korkutmaya yönelik bir süreci tetiklemeye çalıştılar. Bunların insanlık ile alakası yok. Bunlar için İslam’ın güzel sözleri var. Hayvandan aşağıdır. Böyle tipler. Evet bir problem var. 4 milyon sığınmacı var Türkiye’de. Dünyada en çok sığınmacı olan ülkeyiz. Ama yalan üzerinden değerlendirerek insanları birbirine kırdırıyorlar. Siz insan değilsiniz. Siz insanlık sıfatından çıkmışsınız. Lübnan’da çekilen görüntüler Türkiye’de çekilmiş gibi gösterildi.

 

“YENİ KAVALA’LARI BEKLİYORUZ”