Soylu konuşma yapan vekili hedef aldı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2022 Cumartesi 6:59 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2022 Pazar 1:07 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında konuşma yapan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’a “PKK’nın adamlarısınız” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, bugün Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü.

Görüşmeler esnasında söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Biz bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak İçişleri Bakanı’na eleştiriler yöneltiyoruz, o bize muhtelif fotoğraflar çıkartıyor. Senin vazifen bizim yaptığımız eleştirilerde haklılık var mı yok mu bunlara cevap ver. Sen bize ne fotoğrafı gösteriyorsun. O gösterdiğin fotoğraflarla ne yapıyorsan git kendin yap. Biz bu ülkede yaşıyoruz, bizi siz yönetiyorsunuz. Bizi siz yönettiğiniz için bunun hesabını biz sizden soruyoruz. Şu anda şöyle bir dönem yaşanıyor” dedi.

Turan, kürsüde konuşma yaparken sözlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kesilmesi üzerine Meclis Başkanvekili Sadi Bilgiç’e, “Bakan susacak mı?” diye sordu.

“AÇIKLAYAMAZSIN”

Turan’ın “Bu güvenlik ve istihbarat kavrayışı ve anlayışıyla buradan ileriye bir adım atmanın yöntemi yok. Bak, bunu niye söylüyorum? Şimdi, bu İçişleri Bakanı’nın emrindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Meclis’e gelen şeyler var” demesi üzerine Bakan Soylu, “Bu söylediği kanuna aykırıdır. Bu, kanuna aykırıdır. İstihbarat Komisyonu’ndaki bir değerlendirmeyi burada açıklamak kanuna aykırıdır, kanuna aykırıdır, kanuna aykırıdır. İstihbarat Komisyonu’ndaki bilgiler gizlidir, tahrif ederek açıklıyor. Tahrif ederek açıklıyor. Tam da siz, bunun için PKK’nın adamısınız” diye laf attı.

Soylu Turan’a ‘açıklayamazsın’ diyerek çıkıştı.

Turan da Soylu’ya “Bize ettiğin küfürlerden bahsedeceğim sana” dedi. Tansiyon yükselince birleşime 10 dakika ara verildi.

Altay: Kılıçdaroğlu hamburger yedi ama çocuklarının boğazından haram geçmedi