Soylu apar topar çevik kuvvetle sel bölgesine gitti, açıklama yapmadan ayrıldı!

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 9:40 pm - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 9:40 pm

TELE1 muhabiri Engin Açar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selin vurduğu Şanlıurfa’ya Millet İttifakı liderlerinin geleceği haberini alınca apar topar çevik kuvvet eşliğinde geldiğini ve protesto edilme “çekincesiyle” açıklama yapmadan bölgeden ayrıldığını aktardı.

Merkez üssü Kahraman maraş olan depremlerde yerle bir olan 11 ilden Adıyaman ve Şanlıurfa’yı sel felaketi vurdu. TELE1’de yayınlanan Şimdiki Zaman programına canlı bağlanan muhabir Engin Açar bölgeden son durumu aktardı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın methiyeler düzerek açtığı abide kavşağının son durumunu aktaran Açar, köprülü kavşağın altında yer alan altgeçidin ağzına kadar balçıkla kaplandığını belirtti.

Açar, bölgeye Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu gelmeden hemen önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun beraberinde çevik kuvvet polisleriyle geldiğini belirterek şunları aktardı:

“Bizler yanına gitmek istedik diğer basın mensuplarıyla birlikte fakat hiçbir şekilde kimseyi yanına yaklaştırmadı Süleyman Soylu, hiçbir şekilde de demeç vermedi”

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı selin vurduğu Şanlıurfa’da!

Bunun bölge halkı tarafından yorumlanış şeklini de aktaran Açar, şu ifadeleri kullandı:

“Süleyman Soylu, apar topar programını iptal etti. Kılıçdaroğlu’nun, Akşener’in ve Davutoğlu’nun bölgeye yedi buçukta geleceğini öğrenince apar topar bölgeye helikopterle geldi. Ardından buradaki gezisini tamamladı. Kimseye konuşmaması, basın mensuplarını yanına yaklaştırmaması da, yine bölge halkı tarafından, bir protesto beklentisini doğurduklarını söyleniyor. Yani, herhangi bir protesto olursa basına yansımasın diye. Herhangi bir açıklama da yapmadı. Daha önce birçok sel, yangın veya deprem afetini takip ettim Soylu ile. Ne zaman giderse gitsin o bölgelere muhakkak bir açıklama yapardı ya da kameralara izin verilirdi. Son zamanlarda iktidar cephesine yönelik afet bölgelerinde tepkilerin artmasından sonra bundan kaçındığı dillendiriliyor”