Soyer ve İmamoğlu’ndan sokak hayvanlarının toplatılmasına tepki!

Yayın tarihi: 27 Aralık 2021 Pazartesi 10:12 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2021 Pazartesi 10:33 pm

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokak hayvanlarının toplatılmasına tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” sözleri tepkilere sebep oldu.

Hayvanların toplatılarak barınaklara götürülmesine ilişkin Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer de açıklama yaptı. 

“YAŞAM ALANLARINDAN KOPARMAYACAĞIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kıymetli hemşehrilerim; ‘Kent yaşamına uyum sağlamış’ hiçbir canlıyı yaşam alanlarından koparmayacağımızın teminatını sizlere vermek isterim. Ancak tehlike teşkil edecek davranışlarda bulunan canlıların rehabilitasyonu da sorumluluğumuzdur. Kentimizdeki veteriner hekimlerimizle yakın zamanda başlatacağımız proje ile tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasını ve aşılanmasını hızlandıracak ve popülasyon artışının önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

“OLMASI GEREKEN DE BUDUR”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu ise, “İBB olarak Hayvanları Koruma Kanunu’na uygun şekilde, sokak hayvanlarını kısırlaştırma, aşılama, antiparaziter uygulama ve dijital kimliklendirme işlemleri sonrasında alındıkları yere geri bırakıyor ve düzenli kontrollerini sağlıyoruz. Olması gereken de budur” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın hayvanları hedef alan sözlerine tepki: Sokak hayvanları sahipsiz değil!