Erdoğan’ın hayvanları hedef alan sözlerine tepki: Sokak hayvanları sahipsiz değil!

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 3:32 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 3:59 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokak hayvanlarını hedef alan sözlerine yurttaşlar tepki gösterdi. Sosyal medya platformu Twitter’da hayvanların barınaklara toplatılmasına karşı birçok paylaşım yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpeğin 4 yaşındaki kız çocuğuna saldırmasının ardından “Sahipsiz hayvanların yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız” açıklaması tepkilere sebep oldu. AKP’ye yakın yandaş medya da pitbull saldırısının ardından sokak hayvanlarını suçlayıcı ifadeler kullandı.

Birçok hayvan hakları savunucusu Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter’dan tepki gösterdi. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından #SokakHayvanlarıYalnızDeğildir tagi ile çok sayıda paylaşım yapıldı. Hayvanların barınaklara götürülmesine tepki gösteren yurttaşlar, bu kararı “İnsanlık suçu” olarak nitelendirdi.

“GÖREVİNİ YAPMAYAN DEVLET, FATURAYI CANLARA KESİYOR”

Sanatçı İlkay Akkaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hayvanların toplanmasına isyan ederek şu ifadeleri kullandı:

“#SokakHayvanlarıSahipsizDeğil Görevini yapmayan devlet; faturayı canlara kesiyor. Hayvan dövüşlerine, hayvan ticaretine seyirci kalıp, minimum düzeyde bile kısırlaştırma yapmayıp, en kolay yaptığı şeyi yapmaya kalkıyor yine: Kıyıcılık.”

Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik ve gazeteci Melis Alphan ve CHP’li Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da karara tepki gösterenler arasında.

“O ADAM GİDECEK, BUNU KUTLAYACAĞIZ”