Sosyal medyada ‘kıskançlık’ tuzağı! Sahte hesap açıp görüşmeye çağırdı ve öldürdü

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:59 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 10:59 am

Diyarbakır’da beklediği Mehmet Faruk Turan’ı tabancayla vurup polis gelene kadar cesedinin başında bekleyen Mehmet İhsan Şahin’in sosyal medyada sahte hesap açıp Turan’ı buluşmaya çağırdığı tespit edildi.

Diyarbakır’da ikisi de Bismil ilçesinde yaşayan Mehmet İhsan Şahin ile Mehmet Faruk Turan arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. Şahin, yanında getirdiği tabancayla Turan’ı vurup öldürdü. Turan’ın cesedinin başında bekleyen Şahin, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri tarafından olayda kullandığı silah ile gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet İhsan Şahin, çıkarıldığı mahkemece ‘Kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SOSYAL MEDYADAN KADIN HESABI AÇMIŞ

Cinayeti itiraf eden Mehmet İhsan Şahin, dini nikahla birlikte yaşadığı M.Ş. ile Mehmet Faruk Turan’ın sosyal medya üzerinden yazışmalarını gördüğünü ve bunun üzerine Turan’ı öldürdüğünü söyledi. Yapılan araştırmada Şahin’in, sosyal medyada sahte bir kadın hesabı açtığı ve Mehmet Faruk Turan ile bir süre iletişim kurduktan sonra görüşmek için hastane önüne davet ettiği, ardından da cinayeti işlediği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da ikinci olay! Husumetlisini öldürüp cesedinin başında bekledi