Sosyal medya kuralları önemli ölçüde değişecek

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 1:17 pm

Sosyal medya kuralları tartışma konusu oldu. Yeni kurallar ile birlikte kullanıcıların psikolojileri daha fazla düşünülecek.

Sosyal medya kuralları bu aralar tartışma konusu oldu. İntikam amacıyla yayınlanan bazı çıplak fotoğraflar ve videolar büyük problemler yaratabiliyor. Kişilerin izni olmadan ve onlara zarar vermek için paylaşılan bu tür video ve fotoğraflar travma bile yaratabiliyor.

İngiltere bu konuda çalışmalar yürüten ülkeler içerisinde yer alıyor. Facebook, Twitter ve Google gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri ile bir çalışma yürütüldü. Bu çalışma İngiltere’de sosyal medya üzerinden kullanıcılara yapılan psikolojik baskı ile ilgiliydi.

Sosyal medya kuralları

Alınan yeni kararlara göre zararlı materyal olarak değerlendirilen çıplak fotoğraf ve intikam videoları sosyal medya sitelerinden hemen kaldırılacak. Bu tür materyalleri platformdan kaldırmayan sosyal medya şirketlerine büyük oranda ceza uygulanacak.

 

Bu cezalardan ilki küresel kazancının yüzde 10 oranında para cezası olacak. Tüm bunlara ek olarak sosyal medya kurallarının biraz daha radikal hale geleceğini söyleyebiliriz. Mesela sosyal medya şirketleri eğer bahsi geçen fotoğraf ve videoları kaldırmazsa bu defa İngiltere’de tamamen yasaklanabilecek.

Amazon geliri dudak uçuklatacak boyutlara ulaştı: Şirket darphaneye döndü

Türkiye’de de sosyal medya ile ilgili bazı çalışmalar var. Bu alandaki kurallar küresel çapta bir değişikliğe uğruyor. Nefret suçu, dolandırıcılık, yasadışı uyuşturucu veya silah satışı gibi suçlar engellenmek isteniyor. Ancak bunların ne kadar yeterli olacağı tam olarak bilinmiyor. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.