Sosyal medya bu kediyi konuşuyor! Solunum sıkıntısı yaşayan ‘Ali Cabbar’ hastaneye gitti

Yayın tarihi: 10 Eylül 2023 Pazar 1:54 pm - Güncelleme: 10 Eylül 2023 Pazar 1:55 pm

Bursa’da 9 Ağustos Perşembe günü çok ilginç bir olay gerçekleşti. Solunum sıkıntısı yaşayan sokak kedisi hayvan hastaneye gitti. Diyafram yırtılması olduğu anlaşılan kedi ameliyat edildi. “Ali Cabbar” ismi verilen kedinin hastaneyi bulması ise hekimleri şaşırttı.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne giren “Ali Cabbar” isimli sokak kedisinin solunum sıkıntısı fark edilince, röntgene alındı. Diyafram yırtılması olduğu anlaşılınca ameliyat edilen kedi, sağlığına kavuştu. Ali Cabbar’ın hayvan hastanesine girip, dolaştığı anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

“AMELİYAT OLMAZSA ÖLÜMCÜL BİR HASTALIK”

Veteriner hekim Elif Ünlü, “Diyafram rüptürü, karın ve göğüs boşluğu arasındaki bir yapı. Bu yapı, yırtılıyor. Muhtemelen ya biri tekme atmıştır ya yüksekten düşmüştür veya kaza geçirmiştir. Bu yırtıktan dolayı karın organlarının birçoğu göğüs boşluğuna geçmişti. Yırtığı küçük olmasına rağmen, birçok organı buradan geçmişti. En ufak bir stres anında solunum stresine giriyordu. Bunun tek tedavisi; ameliyat. Ameliyat olmazsa, ölümcül bir hastalık. Organlar diğer organlara yapışabilir, hayvanın solunum şikayetine neden olabilir ve ölümüne yol açabilir. Bu yüzden ameliyat olması gerekiyordu” dedi.

Çanakkale’de toplu kedi ve köpek ölümleri: Zehirleme iddiası yargıya taşındı