Son şampiyon Real Madrid’ten erken veda: İşte Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

Yayın tarihi: 6 Mart 2019 Çarşamba 1:41 pm - Güncelleme: 6 Mart 2019 Çarşamba 1:41 pm

Ajax, sahasında 2-1 kaybettiği maçın rövanşında, son 3 yılın şampiyonu Real Madrid’i 4-1 yenerek 16 yıl sonra çeyrek finale çıktı. Santiago Barnebau’da tarih yazan Ajax’ın gollerini Ziyech, Neres, Tadic ve Schöne kaydetti. Real’in tek golü ise Asensio’dan geldi.

Devler Ligi’in son şampiyonu olan ve bu kupayı üst üste üç kez kazanan İspanyol devi Real Madrid, son 16 Turu rövanşında deplasmanda 2-1 yendiği Hollanda temsilcisi Ajax’ı, Bernabeu’da ağırladı. Oynadığı son 4 resmi maçta sadece tek galibiyeti olan Real, Barcelona karşısında aldığı üst üste iki El Clasico yenilgisinin yaralarını sarmak ve adını çeyrek finale yazdırarak taraftarlarını mutlu etmek istiyordu fakat adeta hüsrana uğradı.

Şampiyonlar Ligi’nde son 3 sezonun şampiyonu Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Ajax’a 4-1 mağlup oldu ve turnuvaya son 16 turunda veda etti. 9 yıl sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finali göremeyen Real Madrid, Bernabeu’da üst üste 4. yenilgisini aldı.

Santiago Barnebau’da tarih yazan Ajax, ilk maçı evinde kaybetmesine rağmen Avrupa kupalarında Real Madrid’i elemeyi başaran ikinci takım oldu. 1994/95 UEFA Kupası son 16 turunda Odense ilk maçı Danimarka’da kaybedip Madrid’de kazanarak tur atlamıştı.

Borussia Dortmund – Tottenham maç sonucu: 0-1

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Tottenham, ilk maçta sahasında 3-0 yendiği Borussia Dortmund’u deplasmanda da Harry Kane’in golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu. Hugo Lloris’in de kurtarışlarıyla yıldızlaştığı İngiliz ekibi, 8 yıl sonra ilk kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

 Dortmund zorlu karşılaşmaya Burki, Wolf, Akanji, Weigl, Diallo, Gotze, Witsel, Sancho, Reus, Guerreiro, Alcacer kadrosuyla başlarken Tottenham’ın 11’i ise Lloris, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Davies, Winks, Sissoko, Eriksen, Son, Harry Kane’den oluşuyordu.