Son güncelleme mağdur etti! Genç kadın iPhone kullanabilmek için adını değiştirdi

Yayın tarihi: 5 Ekim 2023 Perşembe 4:11 pm - Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe 4:11 pm

İskoçya’da yaşayan 26 yaşındaki Siri Price, son Apple güncellemesi nedeniyle telefonunu kullanamaz hale geldi. Artık Siri’yi devreye sokmak için ‘Hey Siri‘ yerine ‘Siri’ demek yeterli oluyor. Siri Price da kendisine ismiyle hitap edildiğinde Siri özelliğinin aktif olması nedeniyle ismini değiştirmek zorunda kaldı.

ABD merkezli teknoloji firması Apple, yeni iPhone’ modelleriyle beraber iOS 17 güncellemesini geçtiğimiz haftalarda kullanıcılara sundu. iOS 17 ile birlikte, Siri’yi devreye almak için “Hey Siri” yerine yalnızca “Siri” demek yeterli oluyor.

Siri adlı kişisel antrenör, birisi onun adını her söylediğinde iPhone’lardaki Siri’nin devreye girmesini önlemek için adını değiştirmek zorunda kaldı. İskoçya’da yaşayan 26 yaşındaki Siri Price, on yılı aşkın bir süredir adını Apple’ın kişisel asistanıyla paylaşmaya katlandı, ancak şirketin son güncellemesi bardağı taşıran son damla oldu.

ADI SÖYLENİNCE DEVREYE GİRİYOR

Son güncelleme nedeniyle, teknoloji ilk piyasaya sürüldüğünde henüz 14 yaşında olan insan Siri, birisi onunla konuşmaya çalıştığında çevredeki tüm Siri’ler devreye giriyor.

Fitness antrenörü, isminin her söylendiğinde çevresindeki iPhone’lardan gelen seslerden rahatsız olduğunu söylüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Siri Price, duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle ifade ediyor:

Etrafta çok sayıda insanın olduğu bir spor salonunda çalışıyorum, bu yüzden herkes beni selamlarken ‘Hey’ dememeyi çok çabuk öğrendi, aksi takdirde çok fazla bip sesi duyuluyordu.

Can sıkıcıydı ama idare edilebilirdi. Ancak yeni iOS güncellemesinin sadece “Siri” diyerek asistanı aktif etmesi nedeniyle, artık insanlar adımı bile söyleyemiyor.

İnsanların telefonları durmadan çaldığı için iş arkadaşlarım oturup bir çözüm bulmak zorunda kaldı.

İSMİNİ DEĞİŞTİRDİ

26 yaşındaki Siri, artık arkadaşlarıyla ve ailesiyle daha huzurlu sohbetler yapabilmek için adını “Siz” olarak değiştirdi.

Adının kökeni Eski İskandinav dilinden geliyor ve ‘sizi zafere götüren güzel kadın’ anlamına geliyor.

Hey Siri ifadesi tarihe karışıyor