Ümit Özdağ hakkındaki ihraç kararı iptal edildi

Yayın tarihi: 13 Ocak 2021 Çarşamba 12:27 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2021 Çarşamba 1:50 pm

Disiplin Kurulu kararıyla İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ hakkındaki karar iptal edildi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, geçtiğimiz aylarda Disiplin Kurulu kararıyla İYİ Parti’den ihraç edilmişti.

Disiplin Kurulu’nca, Özdağ’ın eylemlerinin, parti tüzüğünün 76/D maddesindeki “İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak” ve “Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak” hükümleri kapsamında olduğu değerlendirilmişti.

MAHKEMEYE TAŞIDI

Bunun haksız bir ihraç olduğunu savunan Özdağ, “Şu anda sadece mahkemeye götüreceğim. Adalet sanıyorum mahkemede yerini bulur. Bu ihracı kabul etmiyorum. Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç” demişti.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

ÖZDAĞ’DAN İLK AÇIKLAMA: PİŞMAN DEĞİLİM

Kararın ardından konuşan Özdağ, yarın basın açıklaması düzenleyeceğini açıkladı. Adaletin yerini bulduğunu belirten Özdağ, söylediklerinden pişman olmadığını ve söylemeye devam edeceğini ifade etti. Özdağ, şunları söyledi:

“İYİ Parti’nin kongresinden sonra CNN Türk’te İYİ Parti’deki gelişmelerle ilgilendirmemi kamuoyu ile paylaştım. O günden bu güne yapmış olduğum bütün açıklamaların arkasında duruyorum. Hiçbir açıklamamdan dolayı pişman değilim, yanlış olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonra da bugüne kadar ne söylediysem onları söylemeye devam edeceğim ve bunu bir İYİ Parti Milletvekili olarak yapacağım.”