Lavrov çözüme kavuşturulmasını istemişti… Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 1 Mart 2020 Pazar 11:28 am - Güncelleme: 1 Mart 2020 Pazar 6:34 pm

Sputnik Türkiye’nin gözaltına alınan üç gazetecisi ve Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Sputnik Türkiye ile ilgili durumun çözüme kavuşturulmasını istemişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe İstanbul Emniyeti’ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu. Şikayet için emniyete giden gazeteciler gözaltına alınmıştı. Bugün de polis Sputnik’in İstanbul ofisinde arama başlatmış, Sputnik Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alınmıştı.

Savcılık gözaltına alınan üç gazetecinin faaliyetlerinde suç teşkil eden bir unsur olmadığına karar vererek serbest bıraktı. Sputnik’in İstanbul ofisinde polis tarafından arama başlatıldı.

Sputnik Türkiye’nin İstanbul ofisinde İstanbul Başsavcılığı’nın talimatıyla arama yapılıyor. Aramanın nedeni ise henüz bilinmiyor.

LAVROV, ÇAVUŞOĞLU’NDAN SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Dimitrow Lavrov, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Sputnik Türkiye ile ilgili durumun çözüme kavuşturulmasını istemişti.

NE OLMUŞTU?

Ankara’da, saat 22.30 civarında, Sputnik’in Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atan gruplar, Sputnik’te çalışan gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, “Şehitlere karşı propaganda yaptın mı” sorusunu iletti.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, protestoyu gerçekleştiren kişilerin kimliğini tespit etmek için güvenlik kamera görüntülerini incelemeye almış ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Rusya haber ajansı Sputnik’in Ankara servisinde çalışan 3 kişi, “Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye’ye verildi” başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınmıştı.