Erdoğan’ın ‘Benim için öyle biri yok’ dediği Miçotakis’le görüşmesinden Türk vatandaşlarına vize çıktı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2023 Perşembe 3:02 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2023 Perşembe 3:25 pm

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından Yunan adalarında Türk vatandaşlarına 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Atina’da bir araya gelen Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, 10 adaya 7 günlük vize uygulamasının yeniden yürürlüğe sokulacağını duyurdu.

Miçotakis “(Türkiye-Yunanistan) Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorundadır. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız” ifadelerini kullandı. “Yunanistan’ın Türkiye’yi AB sürecinde sağlayacağı destek konusunu da ele aldık” diyen Yunanistan Başbakanı, “Türkiye vatandaşlarına Yunan adalarında 7 günlük vize sağlanacak. Zaman uygun olduğunda kıta sahanlığı ve deniz sahası meselelerini de konuşmaya hazır olacağız” dedi.

Görüşmeye dair Erdoğan ise özetle şunları söyledi: “Tekrar Atina’da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Mevcut olumlu ivmeyi daha da geliştirmek istiyoruz. Kuruluş bildirgesinde ifade edildiği üzere yılda en az bir kez bu buluşmayı gerçekleştirmeden iki ülke içinde hayırlı olacağını düşünüyorum. 2021 yılında oluşturulan Ortak Eylem Planı’nda oluşturan planların sonuç vermesi memnun edici. Turizm ve kültürel alan ilişkileri geliştireceğiz. Ticaret hacmimizin 10 milyar dolara çıkarılması konusunda mutabık kaldık. Ege ve Doğu Akdeniz’de tutumlarımız hakkında da görüş alışverişinde bulunduk, dışişleri bakanlarımızın kararlı bir şekilde çalışmalarını istedik. Terörle mücadeleyi de ele aldık. Özellikle Lavrion Kampı’nın kapatılmasını memnuniyetle karşıladık.”

Erdoğan ‘Benim için böyle biri yok’ dediği Miçotakis’le görüştü

‘BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK’ DEMİŞTİ

Erdoğan 6 yıl sonra Yunanistan’a gitti. Erdoğan ziyaret kapsamında Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou ve Başbakan Miçotakis ile görüştü.

Erdoğan, 23 Mayıs 2022 tarihinde Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in yaptığı ABD gezisinde “F-16’ları Türkiye’ye satmayın” dediğini söyleyerek, ”Artık benim için Miçotakis diye biri yok” demişti.

Erdoğan, “Biz bu yıl (Yunanistan) Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis ( Yunanistan Başbakanı) diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçiler ile yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. F-16’lar konusunda öyle zannediyorum ki Amerika, herhalde Miçotakis’in ağzına bakarak kararını vermeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TELE1