Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi ziyareti öncesi dikkat çeken bir açıklama yaptı. Peskov, Türk güçlerinin Suriye’de kalmasına izin verebilecek olanın, bu ülkenin meşru hükümeti olduğunu söyledi ve böyle bir şeyin iznini Rusya‘nın veremeyeceğini belirtti.

Putin ile görüşmeye giden Erdoğan’dan açıklama: ABD’nin bize verdiği sözler tutulmazsa…

 

Kremlin Sözcüsü Peskov ‘Rusya’nın, Türk askerlerinin Suriye’de kalmasına izin vermeye hazır olup olmadığı’ sorusu karşısında, “Türk güçlerinin Suriye topraklarında kalmasının ya da kalmamasının kararını Rus askerler alamaz, buna onlar izin veremez. Böyle bir şeye yalnızca, Suriye Arap Cumhuriyeti’nin meşru hükümeti izin verebilir” dedi.

Peskov’un söz konusu açıklaması, Rusya lideri Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Soçi’de gerçekleştireceği ve Suriye’nin kuzeyindeki durum için belirleyici olacağına inanılan görüşmelerinin hemen öncesine denk geliyor.

“Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ediyor”

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Oleg Siromolotov, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın Suriye’nin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini söyledi.