İşte İstanbul’da gece ulaşım hatlarının detayları…

Yayın tarihi: 29 Ağustos 2019 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 29 Ağustos 2019 Perşembe 4:12 pm

İstanbul’da 24 saat ulaşımın detayları belli oldu. Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 24 saat ulaşım uygulamasının detaylarını anlattı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,“İstanbul’da 24 saat ulaşım”ın detaylarını basınla paylaştı. İmamoğlu’nun verdiği bilgilere göre, 30 Ağustos’tan başlamak üzere, cuma – cumartesi günleri, 6 metro ve 24 otobüs hattında gece 00.30’dan 05.30’a kadar 24 saat kesintisiz toplu ulaşım sağlanacak. Gece ulaşımını kullanan vatandaşların İstanbulkart’larından çift bilet kesintisi uygulanacak.

Dini ve milli bayramlarda, 24 saat toplu ulaşım ücretsiz sağlanacak. Yeni uygulama ile İstanbul, dünyada hafta sonları gece metro ve otobüs hizmeti veren sekiz metropolden biri olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün bir basın açıklaması düzenledi ve dün “müjde” diye duyurduğu 24 saat ulaşım uygulamasının detaylarını anlattı.

Aralarında Yenikapı-Hacıosman ve Kadıköy-Tavşantepe’nin de bulunduğu 6 metro hattının 24 saat hizmet vereceğini duyuran İmamoğlu, bunları kullanan yolcuların 00:30-05:30 saatleri arasında çift bilet parası ödeyeceğini vurguladı.

 

İmamoğlu’ndan 24 saat ulaşım müjdesi!

GECE YOLCULUĞU İKİ KAT PAHALI

– Bugüne kadar sabah 06:00’a doğru ilk trenler metro istasyonlarına yanaşıyordu. Dolayısıyla sabah erken saatlerde işe gitmek için yola çıkan emekçilerimiz bazı sorunlar yaşıyordu. İstanbulluların sabahları veya gece mesailerinden dönüşlerde sorun yaşamaması adına bunları yeniden düzenledik.

– M1A (Yenikapı-Atatürk Havalimanı), M1B (Yenikapı-Kirazlı), M2 (Yenikapı-Hacıosman), M4 (Kadıköy-Tavşantepe), M5 (Üsküdar-Çekmeköy), M6 (Levent-Boğaziçi Üniversitesi) metro hatları ile 24 İETT hattı 24 saat ulaşıma açılacak. Gece tarifesi 00:30-05:30 arası geçerli olacak ve bu saat diliminde ulaşımdan faydalanan yolcular iki basım ücret ödeyecek.

İSTANBUL’DA 24 SAAT TOPLU ULAŞIM DÖNEMİ BAŞLIYOR

İBB Başkanı İmamoğlu’nun, “Bu şehir 24 saat yaşıyor” diyerek İstanbullulara müjdesini verdiği “İstanbul’da 24 Saat Ulaşım” dönemi, 30 Ağustos Zafer Bayramı gecesi başlıyor. Yeni uygulama ile İstanbul, dünyada hafta sonları gece metro hizmeti veren sekiz metropelden biri olacak. Kentteki en yoğun kullanılan 6 metro hattı artık, resmi tatiller, dini bayramlar ve hafta sonlarında olmak üzere 24 saat boyunca İstanbullular için çalışacak. Başlatılan bu yeni uygulama çerçevesinde ilk etapta İstanbullulara hizmet verecek gece ulaşım hatları şunlar:M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı

Metro Hattı

İstanbul ulaşım hattı. Ve İstanbul gece çalışacak ulaşım hatları

M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı,
M2 Yenikapı- Taksim Hacıosman Metro Hattı,
M4Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı,
M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı,
M6 Levent-Boğaziçi Üniversitesi /Hisarüstü Metro Hattı.

İETT VE METROBÜS İLE ENTEGRE HATLAR

Gece hizmet verecek metro hatları, sekiz İETT hattı ve metrobüs ile de entegre olacak. Böylece, kentin iki yakası arasında yapılacak toplu taşıma yolculukları için de önemli bir fırsat ortaya çıkacak. Uygulama sayesinde, Tuzla ile Büyükçekmece arasında yer alan, yoğun nüfuslu çok ayıda ilçe gece saatlerinde toplu taşıma hizmetinden faydalanmış olacak.Gece boyunca hizmet veren 24 İETT hattı içinden sekizi metro ile entegre olacak. Bu entegre hatlar şunlar:34G Beylikdüzü-Söğütlüçeşme ( Metrobüs)11 ÜS Sultanbeyli – Üsküdar130A Deniz Harp Okulu – Kadıköy15F Beykoz – Kadıköy25G Sarıyer – Taksim40 Rumelifeneri / Garipçe – TaksimE-10 Sabiha Gökçen Havalimanı / Kurtköy – KadıköyE-3 Sabiha Gökçen Havalimanı – 4.Levent MetroİSTANBUL DÜNYADA

SEKİZ METROPOLDEN BİRİ OLACAK

Uygulama ile İstanbul, gece metro hizmeti veren New York, Londra Berlin, Tokyo, Viyana, Minneapolis, Chicago,Philadelphia, Kopenhag ve Sidney ile birlikte 8 metropolden biri olacak. İlk etapta 6 hatta gece toplu taşıma hizmeti verecek İstanbul, hat sayısı açısından Newyork ve Tokyo’nun ardından üçüncü sırada yer alacak.Dünyada geceleri de metro çalıştıran metropoller ve metro sayıları şöyle:

New York – 21 hat
Tokyo – 13 hat
İstanbul – 6
Minneapolis – 2
Chicago – 2
Philadelphia – 2
Kopenhag – 2
Sidney – 1