Somali Cumhurbaşkanı: Oğlum Türkiye’den kaçmadı, işi vardı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 11:33 am - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 11:55 am

Motokurye Yunus Emre Göçer‘e trafikte arkadan çarparak ölümüne neden olan oğlu ile ilgili açıklama yapan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud, oğlunun kaza sonrasında kaçmadığını, işi için dönmesi gerektiğini savundu.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un karıştığı ve motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne neden olan kazayla ilgili ilk kez konuştu.

İstanbul’da yaşanan kazayla ilgili Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Cumhurbaşkanı Mahmud, oğluna Türkiye’ye geri dönüp hakkında tutuklama emri çıkaran mahkemeye teslim olmasını tavsiye ettiğini belirtti.

“TUTUKLAMA EMRİ YOKTU”

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, doktor olan 40 yaşındaki oğlunun kazadan sonra birkaç gün İstanbul’da kaldığını belirterek, oğlunun kaçmadığını ileri sürdü. “Tutuklama emri yoktu” diyen Cumhurbaşkanı “Bu bir kazaydı. Kaçmadı ve zaten bu amaçla bir avukat tuttu. Yani bir işi var ve ülke dışına çıktı” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud,, “Hâlâ ülkeyle bağlantısı var ve geri dönüp mahkemeye teslim olması için kendisiyle konuşuyorum.” dedi.

‘TÜRKİYE’YE DÖNÜP TESLİM OLMASINI TAVSİYE EDİYORUM’

Oğlunun Türkiye ile bağlantısının sürdüğünü belirten Şeyh Mahmud, kendisine geri dönüp yargıya teslim olması tavsiyesinde bulunduğunu belirterek “Geri dönüp adalete teslim olmasını söylüyorum. Ama sonuçta o bir yetişkin ve bu onun vereceği bir karar. Ben dönmesi tavsiyesinde bulunuyorum” dedi.

Kazada yaşamını yitiren 38 yaşındaki motokurye Yunus Emre Göçer’in ailesine başsağlığı dileklerini ileten Somali Cumhurbaşkanı, “Kendilerine nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum. Sizin vesilenizle başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kayıplarının acısını paylaşıyoruz. Kayıpları için üzgünüz” dedi.

NE OLMUŞTU?

Somali Cumhurbaşkanı’nın 40 yaşındaki oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım’da İstanbul Aksaray istikametine doğru giderken önünde bulunan motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ağır yaralanmasına neden olmuş, olay sonrasında polis ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldükten sonra akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Mahmud 2 Aralık’ta havayoluyla Türkiye’den ayrılırken 38 yaşındaki Göçer 6 Aralık günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Şüpheliye yönelik suç unsuru “taksirle yaralama”dan “taksirle ölüme sebebiyet verme”ye dönüşürken hakkında yakalama kararı 8 Aralık’ta çıkarıldı.

Motokurye Yunus Emre Göçer’in öldüğü kazanın yeni görüntüsü ortaya çıktı

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun öldürdüğü kuryenin eşi: Polis işime karışmayın dedi

Kaynak: TELE1