Soma’da atık havuzunun altında kalan işçinin cenazesine 43 saat sonra ulaşıldı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:17 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 11:17 am

Manisa Soma’da özel bir şirkete ait atık (şlam) havuzunu çöktü. 63 yaşındaki İbrahim Demir, tonlarca çamurun altında kaldı. Demir’in cansız bedenine 43 saat sonra ulaşıldı. 

Soma’ya bağlı Kırsal Dereköy Mahallesi’nde özel bir şirkete ait kömür ocağındaki şlam havuzunda çökme meydana geldi. Bu sırada bölgede çalışma yapan kepçe operatörü İbrahim Demir, havuzdan akan tonlarca çamurun altında kaldı. Kamyon şoförü 47 yaşındaki İbrahim Coşkun  ise çökmeyi son anda fark ederek, araçtan atlayarak canını kurtardı. Kamyonun üzerine çıkan Çoşkun, kurtarılmayı bekledi. İhbarla bölgeye sağlık, jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Kamyon şoförü Coşkun itfaiye ekiplerince kurtarılırken, evli ve iki çocuk babası Demir için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

DEMİR’E 43 SAAT SONRA ULAŞILDI

İlk olarak kepçenin batık olduğu bölgeye yol yapılarak, araca ulaşıldı. Havuzun akış yönüne bent yaparak havuzu ortadan ikiye bölen ekipler, daha sonra açılan kanal ile çamuru tahliye etmeye başladı.

Şlam havuzunda vince bağlı kurtarma sepetiyle kepçeye ulaşan ekipler, halata bağladıkları aracı dozerler ile çekmeye çalıştı. Gün boyu süren çalışmalar, havanın kararmasıyla da sürdü.

KABİN TAVANI KESİLEREK ÇIKARTILDI

Ekipler dozerler ile kepçeyi çekmeye çalışırken, diğer yandan havuzdaki çamuru tahliye işlemini gerçekleştirdi. Şlam havuzunun seviyesinin düşürülmesinin ardından ekipler, vince bağlı kurtarma sepetiyle kepçeye  ulaştı. Kepçenin kabin tavanının kesilmesi ile kabin içerisindeki Demir’in cansız bedenine ulaştı.

43 saat sonra ulaşılan Demir’in cansız bedeni, ön otopsi için Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazenin daha sonra İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Soma’daki şirketten işçi ailelerinin hesaplarına haciz