Solmaztürk’ten Soylu’ya: Utanması gerekirken Twitter’dan yayınlıyor

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 11:28 am - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 11:38 am

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk, Tendürek Dağı’nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Soylu’nun Necip Fazıl Kısakürek’in Cumhuriyeti’i hedef şiirini okunmasına tepki gösterdi. Solmaztürk, “Utanması gerekirken Twitter’dan yayınlıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni yılan İran sınırındaki Tendürek Dağı’nda girdi. Soylu, askerler ile birlikte ateş yakılmış bir varilin önünde durarak fotoğraf çektirdi. Soylu, Cumhuriyet’i hedef alan şiirleri ile bilinen İslamcı Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Destan’ şiirini okudu. Soylu, “Çatla Sodom Gomore, patla Bizans ve Roma” mısrasını da Twitter hesabından paylaştı.

TELE1’de Murat Taylan’ın sunduğu Gün Başlıyor isimli programa konuk olan Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, Soylu’nun şiirine ve ziyaretindeki görüntülere tepki gösterdi.

Solmaztürk, Tendürek’te 20 yıldır bir mücadele olduğunu hatırlatarak iktidarları döneminde bir çalışma başlatılmış gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Solmaztürk, ateşli varilin önünde fotoğraf çekilmesinin bir jandarma üssünde doğru olmadığını belirterek tepki gösterdi. Tendürek’te yıllarının geçtiğini belirten Solmaztürk, “Ben 95’te oradaydım. Sen orada neler yaşadığını biliyor musun? Senin biat ettiğin kadro geldiğinde o iş bitmişti zaten. Olay sadece terör meselesi değil milyonlarca sığınmacı var İran hututunda. Yazın gençler plajda bidon bulur ateş yakar. Sanki orada plaj partisi var. Niye yapıyorsun kardeşim? niye böyle bir mizansene ihtiyaç duyuyorsunuz. Üs bölgesinde gece bidon yakılır mı?” dedi.

Solmaztürk, Soylu’nun okduğu Destan şiirinin 1945’te yazıldıını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef aldığını belirtti. Solmaztürk, bir jandarma üs bölgesinde Cumhuriyet’i hedef alan şiirin okunmasına tepki gösterdi. Soylu’nun durumdan bile haberi olmadığını dile getiren Solmaztürk, “Utanması gerekirken Twitter’dan paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk: Ne yazık ki Kozmik Oda’dan önce de çok sayıda bilgi sızdı