Sol Parti’den eleştiri: Ünlüler geçidine dönüştürülmüş siyaset ortamı var

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 7:30 am

Sol Parti sözcüsü Önder işleyen, adaylık sürecini eleştirdi. İşleyen, “Ünlüler geçidine dönüştürülmüş siyaset ortamı var” dedi.

Yerel seçime sayılı günler kala adaylar netleşmeye başladı. İstifaların, peş peşe değişikliğin yaşandığı süreçte en çok tartışılan il Hatay oldu.
Depremin yaşandığı Hatay’da istifa etmesi beklenirken yeniden aday olan Lütfü Savaş CHP’den aday gösterildi.

Savaş’ın adaylığı büyük bir tartışmayı beraberinde getirdi. Adaylığının geri çekilmesi beklenirken Savaş, genel merkezden ‘olur’ aldığını iddia etti. Dün ise Savaş’ın adı CHP adayları listesinde yer almadı.

Savaş’ın aday gösterilmesinden sonra Hatay’da popüler olan Gökhan Zan, TİP’ten aday gösterildi.

Zan’ın adaylığı da bu kez dolda bir tartışma başlattı. İYİ Parti’den vekil adayı olan Zan’ın TİP adaylığı eleştiri konusu oldu.

Sol Parti’li Metehan Akbulut hayatını kaybetti

Zan’ın adaylığına bir yorum da Sol Parti’den geldi.

Sol Parti sözcüsü Önder İşleyen, “Sol, ünlüler geçidiyle siyasetsizleşti” yorumunu yaptı.

İşleyen’in Duvar’da yer alan söyleşisinin dikkat çeken kısmı şöyle:

Sol Parti yerel seçimleri rejimle mücadelede nereye koyuyor?

Sol Parti 21 yıldır AKP’ye karşı mücadeleyi birincil mesele olarak gördü. İslamcı faşizmin Türkiye’nin kaderini belirlediği bir gerçeklikte yaşıyoruz. Bu rejimin kendisini derinleştirme noktasındaki ilerleyişi karşısında elbette bunu hesaba katan, dolayısıyla AKP’nin yeni mevziler kazanmasının önüne geçecek bir siyaseti Sol Parti olarak sürdürüyoruz. Ama bu siyaset, onun karşısındaki düzen güçlerinin desteklenmesi olarak da görülmemeli.

Bugün yerel seçime bakarsak, yine iktidarıyla muhalefetiyle hatta bir bölüm sosyalistiyle gördüğümüz tablo, siyasetsizliktir. Halkın hiçbir talebinin gündemde olmadığı, farklı siyaset tarzlarının, yerel yönetim anlayışlarının etrafında gerçekleşmeyen bir süreçten bahsediyoruz. Tamamen reklamcılığın ön planda olduğu. Ne denildiğinden çok kimin söylendiğine bakıldığı, içerikten çok kişinin ön planda olduğu sonunda aslında bir tür ünlüler geçidine dönüştürülmüş siyaset ortamı var.

TİP’İN VE CHP’NİN HATAY ADAYLARI

Olup biten biraz fıkra gibi geliyor insana. CHP, Hatay’da yıkımın sorumlularından birisini aday yapıyor. TİP, dün İYİ Parti gibi milliyetçi bir partiden milletvekili olan birisini sırf biraz ünlü diye onun karşısına aday koyuyor. Sonrasında TİP’in adayının aslında CHP’den Arsuz belediye başkanlığı talebi karşılansa, Lütfü Savaş’ı dert etmeyeceğini söylediği ortaya çıkıyor… Erdal Beşikçioğlu halka Behzat Ç. olarak takdim ediliyor… Saymakla bitmiyor bunlar… Bu anlayış biraz daha fazla oy almak için yapılan numaralar gibi, sağdan sola herkese sirayet etmiş durumda.

O yüzden de sandık, seçim, şu bu, halk için bir umut zemini olmaktan çok yorgunluk, bezginlik, bıkkınlık kaynağına dönüşmüş durumda.

Kaynak: TELE1