Söğütlüçeşme’de işçi ölüme gönderildi! Fırça ile temizlik yaparken yüksek gerilime kapıldı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2023 Perşembe 8:18 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 11:19 am

İstanbul Söğütlüçeşme İstasyonu’nda yüksek hızlı trenin ön camını uzun saplı fırça ile temizlemeye çalışan işçi ağır yaralandı. BTS açıklamasında, “Trenlerin bakım ve ikmallerinin yapılacağı yüksek gerilimden izole edilmiş yollar olması gerekir.” denildi.

İstanbul ‘da skandal bir olay yaşandı. Söğütlüçeşme’de sefere hazırlanan yüksek hızlı trenin ön camını bir işçi uzun saplı fırça ile temizleye çalıştı. Koca ile temizlik yapan işçi bir anda yüksek gerilime kapılarak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan işçi entübe edildi.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), İstanbul’da bir işçinin treni temizlerken yüksek gerilime kapılmasıyla yaşanan iş kazasıyla ilgili açıklama yaptı.

ENTÜBE EDİLDİ

BTS açıklamasında, “23 Mayıs 2023 tarihinde öğlen saatlerinde Söğütlüçeşme İstasyonu’nda sefere hazırlanan yüksek hızlı tren setinin makinist kabini ön pencere camının uzun saplı fırça ile temizliğini yapan RCS adlı temizlik firması çalışanı, yüksek gerilime kapılması sonucunda ağır yaralanmış; hastanede yoğun bakımda entübe olarak tedavisi sürmektedir. Trenlerin bakım ve ikmallerinin yapılacağı yüksek gerilimden izole edilmiş yollar olması gerekir. Geçmişte otomatik yıkama ünitelerinde temizleme işlemi yapılırken günümüzde vagon temizliğinin taşeron firmalara devredilerek bir kova ve fırça ile temizlik yapılmaya çalışılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Makineye sıkışan işçi hayatını kaybetti