SMA hastası İnci bebek destek bekliyor!

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 1:53 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2021 Çarşamba 1:53 pm

İstanbul’da yaşayan 45 günlük  İnci Melek Adıgüzel SMA tip 1 ile mücadele ediyor.  Baba Cengiz Adıgüzel, yardım kampanyası için yurttaşlara, “İnci’mize destek olun” diye seslendi.

Türkiye’de SMA hastası çocukların mücadelesi ilacın olmaması nedeniyle güçlükle ilerliyor. Yurtdışındaki ilaca ulaşmanın bedeli ise 2 milyon dolar. İstanbul’da yaşayan 45 günlük İnci Melek Adıgüzel’e SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Baba Cengiz Adıgüzel, İnci’nin ilacı almadan grip dahi olmaması gerektiğini söyleyerek, “Mikrop kapmaması lazım grip bile olmaması lazım. 5 ay ilerlememiz olsa bile hastalandığı zaman geri atıyor bizi. bu yüzden her saniye bizim için çok değerli” dedi.

“2 AY BEKLEMEMİZİ İSTEDİLER”

Yardım kampanyası için Valiliğe başvurduklarını söyleyen baba Cengiz Adıgüzel, “Valilik bize yardım kampanyası başlatmak için 2 ay beklememizi söyledi. Benim kızım bu ilacı ne kadar erken alırsa o kadar iyi olur. Bu süre bizim için çok uzun bir süre. Valilik bizden yardım kampanyası başlatabilmek için bazı evraklar istiyor. Ama sağlık bakanlığı buna rağmen kampanyayı reddediyor. Ancak Bakanlığın kararını bozup yardım kampanyası başlattığını söylediler. Bu süreç 1-2 ay sürüyor. Biz 1 dakikaya bile muhtacız. 1 Dakika İnci için çok zor” ifadelerini kullandı.

İlacın en erken zamanda kullanılması gerektiğini belirten baba Adıgüzel, “Benim kızım 45 günlük. Erken tanı. Bu ilacı alırsa hayatı boyunca bu hastalığı hiç hatırlamayacak. 21 kiloya kadar bu ilacı almak zorunda. Mikrop kapmaması lazım grip bile olmaması lazım. 5 ay ilerlememiz olsa bile hastalandığı zaman geri atıyor bizi. Bu yüzden her saniye bizim için çok değerli” dedi.

Baba Adıgüzel, yurttaşlara “İnci’mize nefes olun” diye seslendi.

İnci’ye destek olmak için:

HalkBank: TR53 0001 2009 5500 0001 1630 22

Alıcı: Cengiz Adıgüzel

Açıklama: İnciye nefes ol