Siyasi partilerin bayramlaşma programı belli oldu

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 1:41 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 2:23 pm

Haber: AA-ANKA

Siyasi partiler Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 17 Haziran Pazartesi günü birbirleri ile bayramlaşacak. AKP ilk olarak CHP’yi ziyaret edecek.

Siyasi partiler arasındaki geleneksel bayramlaşma etkinliği bu yıl da bayramın ikinci günü yapılacak.

AKP’DEN VATAN PARTİSİNE ZİYARET

AKP’de ilk bayramlaşma saat 09.30’da CHP’yi ziyaret ve kabulle başlayacak, MHP, HÜDA PAR, Yeniden Refah Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti ve Vatan Partisi ile devam edecek. AKP, birinci ziyaret heyeti saat 09.30’da CHP’yi ziyaret edecek daha sonra HÜDA PAR, BBP, İYİ Parti ziyaret edilecek. İkinci ziyaret heyeti ise 09.50’de MHP, ardından Yeniden Refah Partisi, DSP ve Vatan Partisine ziyaret gerçekleştirecek.

EN YOĞUN CHP

CHP heyeti, AKP, MHP, DEM Parti, İYİ Parti, DSP, BBP, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Zafer Partisi, Memleket Partisi, DEVA Partisi ve diğer partilerle bayramlaşacak.

MHP VE İYİ PARTİ

MHP kabul heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığında MYK üyeleri Esma Özdaşlı ve Fatih Çetinkaya, ziyaret heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MYK üyeleri Özgür Bayraktar ile Emine Güven Öztürk olacak.

MHP, AKP, CHP, DSP ve Yeniden Refah Partisi ile bayramlaşacak.

İYİ Parti heyeti, AKP, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Milli Yol Partisi, BBP, Zafer Partisi, Gelecek Partisi, Anavatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, BTP, Memleket Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret edecek.

DEM PARTİ’DE BAYRAM ZİYARETİ

DEM Parti, sabah saatlerinde Gelecek Partisi ve CHP ile, öğleden sonra ise Saadet Partisi ve DEVA Partisi ile bayramlaşacak. DEM Parti’nin diğer siyasi parti temsilcilerin kabul heyetinde İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, PM üyesi Beyza Zeyno Bayramoğlu bulunuyor.

Bu kapsamda, Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, MYK üyesi Umut Vedat Açar, PM üyesi İhsan Seylan’dan oluşan heyet, siyasi partilere bayramlaşma ziyaretinde bulunacak.

GELECEK PARTİSİ, DEVA, SAADET

Gelecek Partisi’nin programı kapsamında karşılıklı olarak DEVA Partisi, Vatan Partisi, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, ANAP, Zafer partisi, BTP, Adalet Partisi, DEM Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, CHP, HÜDA-PAR, DSP, Memleket Partisi ve MYP ile bayramlaşacak.

DEVA Partisi’nin ise karşılıklı olarak bayram ziyaretinde bulunacağı siyasi partiler ise şunlar:

“Gelecek Partisi, Milli Yol Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, ANAP, BBP, SP, İYİ Parti, DSP, CHP, DEM, DP, Bağımsız Türkiye Partisi ve Memleket Partisi”

Saadet Partisi ise, Demokrat Parti’yi, BBP’yi, İyi Parti’yi, Zafer Partisi’ni, Memleket Partisi, DSP, HÜDA-PAR, CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, DEM Parti, Yeniden Refah Partisi, MYP ve BTP ile karşılıklı olarak bayramlaşacak.

Buna göre; Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi’nin bayramlaşma programı kapsamında AKP olmayacak.

ZAFER VE MEMLEKET

Bayramlaşma programını açıklayan Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, İyi Parti, Demokratik Sol Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Yol Partisi ile karşılıklı bayramlaşacak. Buna göre; Zafer Parti’nin bayramlaşma programında DEVA Partisi, AKP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, MHP, DEM Parti ve HÜDA-PAR yer almayacak

Memleket Partisi, ikinci gününde şu siyasi partilerle bayramlaşacak:

“YRP, BBP, MYP, ANAP, Saadet Partisi, BTP, CHP, İyi Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi”

BBP’NİN PROGRAMI

BBP’nin kabul heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MKYK Üyesi Muhammed Sadık Yılmaz, Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Emel Aydoğan, ziyaret heyetinde Genel Başkan yardımcıları Mehmet Zahid Ayan, Ahmet Emin Serin ve MKYK Üyesi Dilek Keskin yer alacak.

BBP de AKP, CHP, Saadet Partisi, Memleket Partisi, DSP, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile bayramlaşacak.

CHP’den MHP’ye AKP’den DEM Parti’ye… İşte bayramlaşmayacak partiler

Kaynak: HABER MERKEZİ