Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2024 Pazar 9:58 am - Güncelleme: 14 Nisan 2024 Pazar 9:58 am

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar‘ın da aralarında bulunduğu bir fotoğrafı “jet yakıtı satmışlar” mesajıyla paylaşan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz tutuklandı.

İsrail’e jet yakıtı satıldığı iddiasına ilişkin bir paylaşımında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar, ağabeyi Haluk Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu bir grubun fotoğrafı kullanan siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz cumartesi sabah gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen Yavuz ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Yavuz, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “yanıltıcı bilgiyi yaymak” suçlamasıyla tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan’da 54 ürün grubunda İsrail’e ihracat kısıtlaması getirdi. Kısıtlanan ürünler arasında ‘uçak benzini ve jet yakıtı’nın bulunması gündem olmuştu.

Yavuz da Twitter’dan iktidar destekçilerinin düzenlediği Filistin mitinginden bir fotoğraf paylaşarak “Jet yakıtı satmışlar” diye yazmıştı. Fotoğrafta Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci ve SİHA üreticisi ‘Baykar’ın sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar da yer alıyordu.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter’dan Yavuz’un paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşarak siyasal iletişimcinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘ekibinde yer aldığını’ öne sürmüştü. Bayraktar, “Bu PKK’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu’na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim” açıklaması yapmıştı.

Baykar yöneticisi ayrıca, Yavuz’un eski internet sitesinde yayınlandığı iddia edilen ‘Alevilerin neden bir PKK’sı olmalıydı’ başlıklı yazının ekran görüntüsünü de paylaşmıştı. İBB’den yayınlanan açıklamada Bayraktar’ın açıklamaları ‘yalan’ ve ‘iftira’ olarak değerlendirilirken Baykar yöneticisi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı açıklanmıştı.

Yavuz, gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, İBB’nin herhangi bir biriminde hiç çalışmadığını, aleyhindeki suçlamalarla ilgili dava açacağını belirterek, kazanacağı tazminatı ise Gazzeli çocuklara ve ÇYDD’ye bağışlayacağını açıklamıştı.

Siyasal iletişimci Evren Barış Yavuz gözaltına alındı

Kaynak: AA