Sivas’ta Beşiktaş’a soğuk duş

Yayın tarihi: 28 Ocak 2024 Pazar 6:01 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2024 Pazar 6:15 pm

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Sivasspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Kötü gidişe son vermek isteyen Beşiktaş, Sivasspor deplasmanında 1-0 kaybetti. Bu sonuçla Sivasspor 4 hafta sonra kazandı. Beşiktaş da böylece son üç maçta da gol atamamış oldu.

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Sivasspor sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Kartal maçtan 1-0 mağlubiyet ile ayrıldı. Beşiktaş 3 hafta üst üstte Süper Lig’de galibiyet alamadı. Yeni teknik direktör Santos, Lig’de 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Karşılaşmanın 6. dakikada rakip sahada baskı yapan Manaj, Colley’den topu kaptı. Emrah Başsan ile paslaşan Manaj, ceza sahası dışı sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak savunmaya çarparak ağlarla buluştu. Sivasspor bu golle 1-0 öne geçti.

PENALTI VAR’DAN DÖNDÜ

Beşikaş’ta karşılaşmanın 18. dakikasında ceza alanı içinde topu gögsü ile kontrol eden Salih Uçan yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kararı verdi. VAR’den gelen uyarı sonrası maçın hakemi Ali Şansalan, izledikten sonra penaltı kararını iptal etti.

BEŞİKTAŞ İLK YARIDA İSABETLİ ŞU BULAMADI

Sivasspor’a karşı ilk yarıda 1-0 geriye düşen Beşiktaş, karşılaşmanın ilk devresinde kaleye isabetli şut çekemedi. Karşılaşmanın 35. dakikasında Rashica ile şut çekmeyi başaran Kartal, tek ve isabetsiz şutla ilk yarıyı tamamladı.

NET GOLÜ ÇIKARDI

Karşılaşmanın 13. dakikada kendi yarı sahasında Rashica’dan topu kapan Manaj, topu savunma arkasında bulunan Barrow’a aktardı. Bir süre topla ilerledikten sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Barrow’un vuruşunda Ersin ayaklarıyla meşin yuvarlağı çıkardı.

CEZA SAHASINDAN YEDİ

Süper Lig’de ilk kez forma giydiği Haziran 2020’den bu yana en az 20 maça çıkan kaleciler arasında yediği gollerin en büyük bölümünü ceza sahası dışından kalesinde gören isim Ersin Destanoğlu (20/96)

BÜLENT UYGUN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın 82. dakikasında faul pozisyonuna sert itirazdan bulunan Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce tribüne gitmek zorunda kaldı.

MAÇI SİVASSPOR KAZANDI

Süper Lig’de Beşiktaş, üç maç üst üstte galibiyet alamadı. Sivasspor’a deplasmanda 1-0 mağlup olan Kartal, Pendikspor’a yenilmiş Adana Demirspor ile 0-0 berabere kalmuştı. Son olarak ise Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

 

Kaynak: TELE1