Site yöneticisini kemerle boğarak öldüren sanığın ifadesi ortaya çıktı! “Şeker hastasıyım, anlık sinirle yaptım”

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 1:59 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 1:59 pm

Isparta’da site yöneticisi emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan’ı (71) kemerle boğarak öldüren Süleyman Çelik (49) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Isparta’da 28 Ocak Cumartesi günü Fatih Mahallesi’nde bulunan bir sitede emekli öğretmen Hüseyin Cahit Erdoğan, yöneticisi olduğu sitenin kapalı otoparkında Süleyman Çelik tarafından kemerle boğularak öldürüldü. İddianamede, Çelik’in iş görüşmesi sırasında çıkan tartışmada şeker hastası olduğu için anlık bir sinirle boğduğunu söylediğine yer verildi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ İNCELENMİŞ

Olay, bir sitenin bodrum katındaki otoparkında meydana geldi. Erdoğan’ı otoparktaki odada hareketsiz halde görenler tarafından sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Erdoğan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis ekipleri tarafından çalışma başlatıldı ve güvenlik kamerası görüntülerinden Çelik’in Erdoğan ile tartıştığı, ardından da öldürdüğü tespit edildi. Gözaltına alınan Çelik ifadesinin ardından çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

İŞ TEKLİFİNİ KABUL ETMİŞ

Olayla ilgili hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Çelik’in temizlik işleri yaparak geçimini sağladığı, cinayetin işlendiği sitede daha önceden çalıştığı, olaydan bir gün önce Erdoğan’ın kendisini arayarak “Gece bekçiliği için konuşalım” dediği, olay günü de siteye gittiği ve iş teklifini kabul ettiği belirtildi. Maaş konuştukları sırada avans istediği için Erdoğan’ın kendisine küfrettiği, bunun üzerine Çelik’in Erdoğan’a yumruk attığı ve aralarında boğuşmaya başladıkları kaydedildi.

ÜZERİNİ ÖRTÜ İLE KAPATMIŞ

Çelik’in, Erdoğan’ı yere yatırıp darbettiği, daha sonra maktulün pantolonundaki kemeri çıkararak, boğazına düğüm atıp, sıkmaya başladığı ve bir süre sonra nefes almamaya başladığı belirtildi. Çelik’in olayın ardından Erdoğan’ı otoparktaki odanın bir köşesine çekerek, üzerini örtü ile kapattığı, onun da üzerine masa koyarak siteden ayrıldığına yer verildi. Çelik’in devamlı temizlik işine gittiği için cebinde eldiven bulundurduğu belirtilen iddianamede, Çelik’in şeker hastası olduğu için anlık sinirle olayı gerçekleştirdiğine dair ifadeleri de yer aldı.

YARGILANMASINA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLANACAK

İddianamede ayrıca Süleyman Çelik’e ait cep telefonu üzerinde yapılan incelemede, eski eşine ait cep telefonuna olay tarihinden önceki akşam “Sabah kahvaltıya son kez bir şey alayım mı” şeklinde mesaj atması, yanında taşıdığı cerrahi eldiveni olay sırasında kullanması, iz bırakmamak için kullandığını ikrar etmesi, olayın gerçekleştiği odaya girmeden etrafı kontrol etmesi değerlendirildiğinde; sanığın olay tarihinden önce öldürme kararını verdiği gerekçesiyle ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçunu işlediği belirtildi. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Çelik’in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

‘Kuma olma’ teklifini kabul etmeyen kadını bıçakla katleden caniye müebbet hapis