Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nde sağlık emekçisine şiddet iddialarına STK’lardan tepki: Sürecin takipçisi olacağız

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 2:01 am - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 2:01 am

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir sağlık emekçisinin birim sorumlusu doktorun hakaret, tehdit ve şiddetine maruz kaldığı iddialarına sağlık sendikalarından tepki geldi. 11 örgütün imzasıyla yayımlanan açıklamada “Adli ve idari sürecin gereklerinin yerine getirilmesi hususunun takipçisi olacağız” denildi.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de yaşanan skandala ilişkin Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası, Onurlu Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Biz Sağlık-Sen, Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Güven Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası, Sağlık Personeli Sendikası, SAHİM-SEN, Sağlık Liyakat-Sen, Tüm Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası ve Anadolu Sağlık-Sen’den tepki geldi.

Ortak deklarasyon yayımlayan 11 örgüt, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Diyaliz bölümünde görev yapan bir sağlık emekçisinin, birim sorumlu hekimi tarafında “Ben her geldiğimde ayağa kalkacaksın” denilerek hakaret, tehdit ve darp ettiği iddialarına tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Antalya Kumluca Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve insan onurunu zedeleyen durumun hemen ardından gerçekleşen bu olay, sağlık kurumlarında, bilimsel çalışmalara da yansıyan sağlık çalışanlarının gerek psikolojik gerek fiziki sağlığını bozan olayların varlığı ciddi bir şekilde artış göstermiştir. Bilindiği üzere insan onurunu zedeleyen ve görevini kötüye kullanan yöneticilere karşı sağlık çalışanlarının korunması başta anayasamız olmak üzere yürürlükteki mevzuat ile teminat altına alınmıştır. Halk sağlığı adına fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına uygulanan hukuka etik kurallara ve insan onuruna aykırı bu davranışları kimden geldiğine bakılmaksızın şiddeti kınıyoruz.
İdddia edilen konunun tüm boyutları ile değerlendirilmesi, bu bağlamda adli ve idari sürecin gereklerinin yerine getirilmesi huşunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmekteyiz.”