Sırrı Süreyya Önder tepki göstererek Meclis birleşimini kapattı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2024 Perşembe 4:27 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2024 Perşembe 4:57 pm

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, “Zindandaki tüm arkadaşlara selam olsun” diyerek Meclis birleşimini kapattı. DEM Partili vekiller ise tepkilerini birleşim devam ederken sıralara vurarak gösterdi.

TBMM’de AKP’li vekille ‘parmak sallama’ tartışması yaşayan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Kobani davasının karar duruşmasında verilen cezalara tepki gösterdi. Önder şunları söyledi:

“Bir üzüntümü paylaşmak istiyorum öncelikle. Kobani davasında yardırılan cezalar, bu cezalara muhatap olan arkadaşların hiçbirisi tarafından hak edilmiş bir şey değildir. Olan memleketin barış umuduna ve birlikte yaşam umuduna yöneliktir birincisi bu. İkincisi maalesef bütün uyarılarımıza rağmen Ak Parti cenahı bunun farkına varmadı ama günbegün ortaya çıkan şeylerle görüyoruz; bu da AK Parti’nin ilerideki yargılanmasının ön iddianamesidir. Çünkü Çözüm Süreci’ne dair tüm şeyler kriminalize edilmiş, cezanın konusu yapılmıştır.”

Önder Meclis birleşimini ise şu sözlerle bitirdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 83. Birleşimi’nin 3. Oturumu’nu açıyorum, Başkanlık Divanı teşekkür etmediğinden çalışmalara devam etmiyorum. Alınan karar neticesinde kanun teklifleriyle komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 21 Mayıs 2024 Salı günü 15.00’de toplanmak üzere birleşimi kapatmadan önce zindandaki bütün arkadaşlarımı selamlıyorum.”

DEM PARTİLİLERDEN KOBANİ KARARLARINA TEPKİ

Önder birleşimi kapatmadan önce HDP’li vekiller Kobani davasının karar duruşmasında çıkan kararları sıralara vurarak protesto etti. DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, “Şu an Türkiye demokrasi mücadelesinin en önemli şahsiyetleri, bu mücadelenin yılmaz savunucuları Kobani kumpas davasında yargılanıyorlar. Ceza yağdırıyor mahkeme heyeti. Bu Meclis kara bir gün yaşıyor” diye konuştu.

Meclis’te gerginlik! Sırrı Süreyya Önder’den Mehmet Ali Çelebi’ye: Kes sesini bana parmak sallama

Kaynak: TELE1