Sırrı Süreyya Önder: Filistin’e gidelim diyorsunuz gitmeyi çok isterim ama benim yurt dışı yasağım var

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 5:47 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 5:49 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Filistin’e heyet gönderilmesine dair öneriyi yanıtlayan TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, “Gitmeyi çok isterim. Ama yurt dışı yasağım var” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, İsrail’in Gazze’deki hastane katliamı ve savaş suçlarına ilişkin kürsüden ‘Meclis’ten bir heyet bölgeye gidip inceleme yapsın’ önerisi sundu. Ardından söz alan Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de “Gitmeyi çok isterim gerçekten bütün kalbimle ama yurt dışı yasağım var” diye yanıt verdi.

“GRUBUMUZDA 15 MİLLETVEKİLİN PASAPORTUNDA TAHDİT VAR”

Gazze’de yaşanan savaş suçlarına dair kürsüye çıkan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, “Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir heyet oluşturulmasını ve bu heyetin Türkiye adına bölgeye gitmesini öneriyoruz” dedi. Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ise, bunun üzerine söz olarak, şunları söyledi:

“Ben de özellikle Grup Başkan Vekillerine, eğer izinleri olursa, bu konuşmayla bağlantılı bir hâlimizi arz etmek istiyorum. Şimdi, Sayın Şahin ‘Bir heyet oluşturalım ve gidelim’ dedi. Gitmeyi çok isterim gerçekten, bütün kalbimle. O acıları yerinde görmek, onlara ses olmak ama yurt dışı yasağım var. Benimkini mahkeme koydu, Meclis diyebilir ki ‘Mahkemenin iradesine biz karışamayız.’ Fakat grubumuzun 15 sayın milletvekili İçişleri Bakanlığındaki bir bürokratın imzasıyla, hakkında hiçbir mahkeme kararı olmaksızın bu seyahate katılamayacak. Onların pasaportlarında tahdit var, sadece kendilerinin değil, çocuklarının, eşlerinin, birinci derece yakınlarının da pasaportlarında tahdit var” dedi.

Sırrı Süreyya Önder: Erdoğan ve bazı AKP’lileri yargılatmak istiyorlar

“DEMOKRATİK GELENEKLERİMİZE AYKIRI”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Başkanlığına riyaset eden bir milletvekilinin yurt dışına çıkışına mani olmak bütün demokratik geleneklerimize ve teamüllere aykırıdır. Dışarıdan bakıldığında bu, gülünecek durumdur. Bu durumun düzeltilmesi noktasında da derhal vaziyet alınmasının gerekli olduğu kanaatini taşıyorum” ifadelerini kullandı.