Sırrı Sakık’tan CHP’ye: Size kaybettireceğiz

Yayın tarihi: 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:44 am - Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi 10:44 am

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, “CHP genel başkanının bir açıklaması vardı, ‘bunlar bize kaybettirmek üzere politika yapıyor’ doğru söylüyorsun. Size kaybettireceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimleri için İzmir adaylarını tanıttı. Düzenlenen tanıtım toplantısında DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın sözleri dikkat çekti.

Voa Türkçe’de yer alan habere göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, DEM Parti’nin CHP’ye kaybettirme stratejisini hayata geçirdiğine yönelik sözlerini hatırlatan Sakık, “Doğru söylüyorsun, size kaybettireceğiz, AKP-MHP faşizmine de kaybettireceğiz. Siz kimsiniz? Siz efendi, biz köle miyiz? Biz 2019 seçimlerinde bütün Türkiye’de, Kürt coğrafyasında bize karşı aday çıkarmanıza rağmen destek sunduk. Size belediyelerde bir cennet yarattık. Siz döndünüz, muhaliflere, Kürtler’e cehennem hayatı yaşattınız” dedi.

“CHP BİZİ SATTI”

DEM Parti’nin yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılmasını “üçüncü yol” olarak tarif eden Sakık, “Üçüncü yol doğru bir yoldur; eksiktir, gecikmiştir ama doğrudur. Biz bunlarla birlikte yol yürüyemeyiz. Biz 14 Mayıs’ta hesapsız kitapsız, demokrasi için desteklemedik mi? CHP’den diğer partiler 40 milletvekili aldılar ama biz hesapsız kitapsız bu topraklarda kan dursun diye destekledik ama onlar gitti bizi sattı. İkinci turda gidip Ümit Özdağ ile protokol imzaladılar. Biz böyle bir partiyle siyasi mücadeleyi bir arada götüremeyiz” diye konuştu.

Sırrı Sakık ve MHP’li isim günler sonra karşı karşıya: Geç yerine

Kaynak: TELE1