Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı ev ve iş yerlerini de sel bastı. Sele kapılan kadın ve çocuğu, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü, giriş katlarındaki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Bazı araçlar da akıntıya kapılıp, yan yattı.

Silopi ilçesinde de etkili olan yağış, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, iş yerleri ile apartmanların saçakları altına sığınarak, yağıştan korunmaya çalıştı.

İğneada’da sel felaketinde 6 kişiye mezar olan bungalovların sahibi yakalandı

BİR KADIN VE ÇOCUĞU SELE KAPILDI

Cudi Mahallesi’nde yolun karşısına geçmeye çalışan kadın ve çocuğu sel sularına kapıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılan kadın ve çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

EVLERİ KULLANILAMAZ HALE GELENLER BAŞKA EVLERE YERLEŞTİRİLECEK

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ile birlikte sel mağduru vatandaşları ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Atay, hasar tespit komisyonu üyelerinin sahada olduğunu, evleri kullanılmaz halde olan vatandaşların başka evlere yerleştirilerek kiralarının ödeneceğini, mobilya ve ev eşyası yardımı yapılacağını söyledi. Vali Atay, ilçede sel bölgelerindeki temizlik çalışmalarının bir an önce yapılması için talimat verdi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre bölgede bugünkü yağışlara ilave olarak pazar sabahı ilk saatlerden itibaren Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Mardin’in doğu (Midyat ve Dargeçit) ve Diyarbakır’ın kuzeydoğusunda (Kulp) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

sağanak,