İğneada’da sel felaketinde 6 kişiye mezar olan bungalovların sahibi yakalandı

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 10:21 am - Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 10:21 am

Kırklareli’de meydana gelen sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği bungalov evlerini ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen ve hakkında gözaltı kararı bulunan işletme sahibi Bülent B., yakalandı.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 5 Eylül’de şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketinde bungalov evleri sular altında kaldı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, yıkılan ve ruhsatsız işletildiği belirlenen kamp alanının işletme sahibi ve sorumlularına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranan işletme sahibi Bülent B. gözaltına alındı.

Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, daha önce mühürlenmiş olmasına rağmen işletilmeye devam eden ruhsatsız tesisin sahibi ve yöneticileri hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan gözaltı kararı verilen işletme sahibi Bülent B., Edirne’nin Keşan ilçesinde yakalandı. Gözaltındaki şüpheli sorgusu için Kırklareli’ne getirildi.

2 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında işletme yetkililerinden 2 kişi gözaltına alınmış, 9 Eylül’de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Kırklareli’deki sel felaketinde can kaybı 6’ya yükseldi