Sırbistan ile kimlikle seyahat anlaşması imzalandı

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 3:47 pm - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 3:49 pm

Bosna Hersek’in ardından Türkiye, Sırbistan ile protokol imzalayarak kimliksiz seyahat dönemi başlattı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in ardından Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’da ülkenin Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Bosna Hersek’in ardından Sırbıstan ile protokol anlaşmasının imzalandığını belirterek ülkeye artık kimlikle seyahat edilebileceğini duyurdu. 

“BATI RUSYA’YA TAHRİK ÜZERİNE POLİTİKA GÜTTÜ”

Erdoğan, Rusya ve Batılı devletler arasındaki  ‘enerji krizi’ hakkında düşüncelerinin sorulması üzere şunları söyledi:

“Türkiye olarak Rusya Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceğiz. Şu anda Batı’nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı açıkça söyleyebilirim. Tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine güttüğünüz sürece oradan netice almak olmayacaktır. Şu anda bu savaşın var diyebilir miyiz? Yok. Ama ben inanıyorum ki kaybeden çok. Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa Ukrayna’ya gönderiyorlar. Şu ana kadar bizim güttüğümüz politika ‘Acaba bu savaş biter mi bitmez mi?’ biz bunun gayreti içerisindeyiz. Ama bu iş çok kısa zamana biteceğe benzemiyor.

Rusya’yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak ülke değil.

Rusya doğal gazı kesti, Avrupa kara kara düşünmeye başladı, bu kışı ne yapacağız diye… Şu anda stoklar ne durumda diye bunun tartışması yapıyorlar. Rusya herkes ona saldırınca tüm imkanlarını kullanacaktır. Bu kadar basit. Temenni ediyoruz ki bu iş bir an önce biter ve dünya bir an önce barışı yakalar.”

Erdoğan yine tekrarladı: Bir gece ansızın gelebiliriz