Erdoğan yine tekrarladı: Bir gece ansızın gelebiliriz

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 11:06 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 11:22 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın Türk jetlerine radar kilidi atmasının NATO’ya taşınıp taşınmadığını sorusu yanıtlarken, “Hep söylediğim gibi yine söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz” dedi. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Erdoğan,  Yunanistan’ın Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi ile Türk jetlerine Ege ve Doğu Akdeniz’de radar kilidi atılmasının NATO’ya bildirip bildirilmediği sorusunu şöyle yanıtladı: 

“YUNANİSTAN KARARINI ÇOK DAHA DÜŞÜNEREK VERECEKTİR”

“Bu konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığımız gerek NATO Genel Sekreterliği ile gerek diğer temsilciler ile bu görüşmeleri sürdürüyor ve bu kilit atma noktasında hassasiyetimize kararlılıkla devam ediyoruz. Yunanistan bunun farkında. Farkında oldukları için kendilerine onlarda çeki düzen verme yoluna girmiş vaziyetindeler özellikle şahsımın son hafta içerisinde yaptığı konuşmalarda oraya yönelik açıklamalarım sizlere de yansımıştır. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi takdirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz”

Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözleri Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı

“YUNANİSTAN MUHATABIM DEĞİL” DEMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde de katıldığı bir toplu açılış töreninde Yunanistan’ı  muhatap alarak, “Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti. Erdoğan, dün (5 eylül) Kabine Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunmuş ve Yunanistan’ın  muhataplarının olmadığını söylemişti. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Ülkemize yönelik tacizleri artıran Yunanistan ne siyasi ne ekonomik ne askeri bakımdan dengimiz olmadığı için muhatabımız da değildir.”

AB’den Erdoğan’a Yunanistan yanıtı! ‘Ciddi endişe kaynağı’