Sinpaş’un hukuksuz faaliyetlerini görüntüleyen çevrecilere gözaltı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:01 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:01 pm

Marmaris’te yapılması planlanan Sinpaş GYO, hukuksuz bir şekilde inşaata devam ediyor. İnşaatın faaliyetlerini görüntülemeye çalışan çevreciler dün gözaltına alındı.

Muğla Marmaris’teki İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesinde şirketin mahkeme kararına rağmen inşaat faaliyetlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Bölgede nöbet eylemini sürdüren çevreciler şirketin hukuksuz çalışmalarını görüntülerken, görüntüleri paylaşan çevreciler gece saatlerinde gözaltına alındı.

ÇEVRECİLER SERBEST

2911 Sayılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Halime Şaman, Korcan Yılmaz ve Haydar Kures, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Telefonlarına el konulan çevreciler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak çevreciler hakkında şirket tarafından “İşyeri dokunulmazlığını ihlal” gerekçesiyle ikinci bir şikayet bulunduğu ve “firari” olarak göründükleri ortaya çıktı. Çevreciler bu kez de ifade vermek için Çarşı Karakolu’na götürüldü.

Sinpaş Kızılbük’te yasa tanımıyor! Beton mikseri şantiye alanına girdi