Sinan Ateş’in kitabına polis engeli! 3 kişiye tutuklama talebi

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 4:33 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 8:48 pm

Bursa’da, Sinan Ateş‘in ‘Göktürkler’ isimli kitabını dağıtmak isterken polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 3 kişi tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi. Öte yandan Ateş için düzenlenen lokma hayrına da polis ekiplerinin engel olmak istediği öğrenildi.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de silahlı saldırı sonucunda öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş için Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde lokma hayrı ve kitap dağıtma etkinliği düzenlendi.

Ateş’in ‘Göktürkler’ isimli kitabını Adnan Menderes Meydanı’nda ücretsiz bir şekilde vatandaşlara dağıtan 3 kişi, ‘izin alınmadığı’ gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alındı. Ayrıca Sinan Ateş için yapılan lokma dağıtımına da polis ekipleri tarafından engel olunmak istendi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Sinan Ateş gönüllüleri tarafından Sinan Ateş’in ‘Göktürkler’ kitabını dağıtan Bilal Aydemir, İbrahim Aydoğan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, polis ekiplerince gözaltı alındı. Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve DEVA partisi ve Sinan Ateş gönüllülerince İtfaiye Meydanı’nda dağıtmak istenen lokma dökümüne de izin verilmedi. CHP Bursa Milletvekili Adayı Dr. Kayıhan Pala, İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Sevinç Atabay ve avukat Şeyda Şahin, gözaltılara ve lokma dağıtımının engellenmesine tepki gösterdi.

Milletvekillerinin müdahalesiyle lokma dağıtımı gerçekleştirilirken gözaltına alınan kişiler, önce sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından kişilerin ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. İfadeleri alınan 3 kişi tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

DEVA Partisi İlçe Başkanı Özlem Bayraktar, “MHP lokma dağıtırken bir sorun çıkmıyor ama biz daha önce de engellenmeye çalışıldık. İlçede bütün lokma hayrı bu meydandan yapılır” dedi.

 

Sinan Ateş’in ablası kardeşinin sesinden şiir paylaştı: Bazeni, belkisi, aması olmaz, adam satmak yok