Sinan Ateş suikastinde Doğukan Çep yakalandı!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 10:28 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 11:29 pm

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine dair soruşturma kapsamında aranan Doğukan Çep, Beykoz’da yakalandı.

Ankara’da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine dair soruşturma devam ediyor.

Sinan Ateş suikastinde özel harekatçı iddiası!

Ankara Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Ateş cinayeti soruşturmasıyla ilgili bir süredir İstanbul’da firari şüphelileri yakalamak için çalışma yürütüyordu. Akşam saatlerinde Ateş cinayetine ilişkin aranan Doğukan Ç.’nin Beykoz İshaklı Köyünde bulunan bir otelde olduğu belirlendi. İstanbul ve Ankara polislerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda otele baskın düzenlendi. Polislerin geldiğini fark eden Doğukan Ç. otelin arka kısmında bulunan ormanlık alana kaçmak istedi. Bu sırada polis ekiplerinin havaya uyarı ateşi etmesinin ardından Doğukan Ç. yakalandı. Yapılan aramada 2 silah ele geçirilirken, gözaltına alınan Doğukan Ç.’nin Ankara’ya götürüleceği öğrenildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 10 kişi tutuklandı.

HASAN FERİT GEDİK DAVASINDAN ARANIYORDU

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında Ankara’da yakalanan Doğukan Çep, 2013 yılında öldürülen Hasan Ferit Gedik davasından 35 yıl hapis cezası almış ve firari olarak aranıyordu.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetti.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk de dün tutuklanmıştı. Ayrıca, bugün soruşturma kapsamında tutuklanan dört kişiden ikisinin özel harekat polisi olduğu öne sürülmüştü.

Konuyu değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Ynardağ ise, “İş giderek çetrefil bir hale geliyor. Polise kadar uzanan bir siyasi cinayetten söz ediyoruz. Çetenin bir yardım aldığı açık” demişti.