Sinan Ateş suikastinde özel harekatçı iddiası!

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 8:08 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 8:35 pm

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerden dördü daha tutuklandı. Tutuklanan iki kişinin özel harekat polisi olduğu iddia edildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü tutuklandı.  Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

Sinan Ateş cinayetinde dört kişi hakkında tutuklama talebi

İHA’da yer alan haberde bugün tutuklanan 4 kişiden ikisinin özel harekat polisi olduğu aktarıldı. Tutuklular arasında MHP İstanbul il yöneticisi de bulunuyor.

“ÇETENİN YARDIM ALDIĞI AÇIK”

TELE1 ekranlarında canlı yayınlanan 18 Dakika programında ise TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ ve Prof Dr. Emre Kongar söz konusu iddiayı gündeme taşıdı. Yanardağ konuyla ilgili, “İş giderek çetrefil bir hale geliyor. Polise kadar uzanan bir siyasi cinayetten söz ediyoruz. Çetenin bir yardım aldığı açık” ifadelerini kullandı.

Yanardağ ayrıca, böyle bir durumda İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklama yapması gerektiğini de belirtti.

NE OLMUŞTU?

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi’nde 30 Aralık’ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetti.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk de dün tutuklanmıştı.