Sinan Ateş davasını yazdığı için tehdit edilen gazeteci Uludağ: Korkuyorsam namerdim

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 1:04 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 3:33 pm

Gazeteci Alican Uludağ “Sinan Ateş cinayetini yazıyorum diye bir bedel ödenecekse, o bedeli öderim. Kaçmam. Yaşamak gömleği üzerimde oldukça bu davayı yazacağım; herkes sussa da tek başına kalsam da” dedi.

DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. İzzet Ulvi Yönter’in, Başsavcı Vekili Ahmet Altun’a Sinan Ateş dosyasında bazı şüphelilerin bırakılması karşılığında Yargıtay üyeliği teklif ettiği iddia etmişti. Uludağ, haberinde başsavcı ile tartışan Ahmet Altun’un ise dosyayı bıraktığını öne sürmüştü.

Yönter, bu gelişmenin ardından haberi “Sinan Ateş dosyasında neler oluyor? MHP yöneticisi İzzet Ulvi Yönter’in gizlice soruşturma savcısı ile görüştüğü, tahliye karşılığı Yargıtay üyeliği teklif ettiği öne sürüldü. Başsavcı ile tartışan savcı, dosyayı bırakıp izne çıktı” ifadeleriyle Twitter’da paylaşan Alican Uludağ’ı hedef gösterdi. Ulvi Yönter, “Alican Uludağ, bu iğrenç iddianı ispat etmezsen alçaksın, şerefsizsin, müfterinin en önde gidenisin…Yargıda hesaplaşacağız…” dedi.

MHP’nin diğer genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın da Yönter’e destek vererek gazeteci Alican Uludağ’ı hedef aldı. Yalçın şunları kaydetti: “Genel Başkan Yardımcımız İzzet Ulvi Yönter’e kara çalmaya yönelik alçakça iftiralara yeltenenler, hesabını ilgili mercilere verecekler. Alican Uludağ türünden şeref ve haysiyet yoksunlarının partimizi ve dava arkadaşlarımızı zan altında bırakmaya çalışmalarına sessiz kalmayız. Bu böyle bilinsin.”

Sinan Ateş haberi MHP’yi kızdırdı: Sessiz kalmayız, bu böyle bilinsin!

ULUDAĞ: KORKUYORSAM NAMERDİM

MHP’den gelen tehditler üzerine sessizliğini bozan Alican Uludağ ise “Bugüne kadar sırtımı hiçbir kişiye, gruba, partiye, örgüte veya cemaate yaslamadım, kimsenin gölgesine sığınmadım; kalemi de üç kuruşluk menfaat için satmadım” dedi ve şöyle devam etti:

“Dün burada beni örgütlü olarak tehdit edenler, aba altından sopa gösterenler korkuyorsam namerdim. Sinan Ateş cinayetini yazıyorum diye bir bedel ödenecekse, o bedeli öderim. Kaçmam. Gönderin benim de kapıma iki tane torbacı, kurun pusu. Adresimi bulursunuz. Zerre umurumda değil. Korkuya teslim olup Sinan Ateş’in kızlarının adalet davasını sürdürmekten vazgeçeceğimi mi sanıyorsunuz? Ki o yetimlerin ahı, peşinizi bırakmayacak. Yaşamak gömleği üzerimde oldukça bu davayı yazacağım; herkes sussa da tek başına kalsam da. Bunu da böyle bilin.”

ÇGD VE BASIN İŞ’TEN ULUDAĞ’A DESTEK

Uludağ’a Çağdaş Gazeteciler Derneği ve DİSK Basın İş’ten destek geldi.

ÇGD, X hesabından yaptığı açıklamada “Yazdığı haberler nedeniyle belli çevrelerin tehditlerine maruz kalan Alican Uludağ gazetecidir. Gazetecilikten rahatsız olanların atacağı yasal adımlar bellidir. Tüm tehditleri kınıyoruz ve Alican Uludağ’ın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

DİSK Basın İş ise “Alican Uludağ gazetecidir ve gazetecilik faaliyetleri nedeniyle MHP’lilerin tehditlerine maruz kalmaktadır. Alican Uludağ’ın ve gazeteciliğinin yanındayız, başına gelebilecek herhangi bir zararın sorumluları bellidir” mesajını paylaştı.

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ TEPKİ GÖSTERDİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC), Alican Uludağ’a yönelik tehditlere tepki gösteren bir açıklama yaptı. “Meslektaşlarımız Tolga Şardan, Alican Uludağ ve Bilal Güldem’i tehdit etmek suçtur”

Açıklamada “Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

“Türkiye bir hukuk devletiyse iç işleri bakanlığı yapmış kişiler, parti yöneticileri, tarikat üyeleri eleştirildikleri haberleri gerekçe göstererek gazetecileri ölümle tehdit edemez. Türkiye’nin hala bir hukuk devleti olduğuna inanıyorsak savcıların bu tür tehditlere karşı harekete geçmeleri gerekir.

Son günlerde siyasi cinayetlerin perde arkasını aydınlatmak için araştıran üyemiz Tolga Şardan ile gazeteci Alican Uludağ ve tarikatlarla ilgili yaptığı haberlerle gündeme gelen Bilal Güldem açıkça hedef gösterilmiş ve ölümle tehdit edilmişlerdir. Gazetecilerin görevi siyasi cinayetleri, olayların arkasındaki kirli ilişkileri aydınlatmak ve kamuoyunu bilgilendirmektir.

Gazetecilerin yaptığı haberlerde adı geçen kişiler ise hukuk yollarına başvuracaklarına gazetecileri tehdit etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.

Tolga Şardan, Alican Uludağ ve Bilal Güldem başta olmak üzere evrensel gazetecilik ilkeleriyle mesleğini yapan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz.

Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. #Gazetecilik suç değildir”

 

Sinan Ateş cinayetinde kritik gelişme! Eski MHP’li vekil de ‘şüpheli’ oldu