Sinan Ateş cinayetinde ‘iddianame’ çıkmazı! Ayşe Ateş ‘eksik’ demişti, Bahçeli’den ‘kabul edilsin’ mesajı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2024 Salı 11:51 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2024 Salı 12:14 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Bahçeli, bugün bir araya geleceği Özgür Özel’i, Osman Kavala üzerinden sert sözlerle hedef aldı. Bahçeli, Ayşe Ateş’in ‘eksik’ dediği Sinan Ateş iddianamesiyle ilgili ise “İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. Yargılama süreci derhal başlatılmalıdır” mesajını verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’de gerçekleştirilen Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, bugün TBMM’de bir araya geleceği CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘Osman Kavala Davası’ üzerinden sert sözlerle hedef aldı.

Bahçeli, ayrıca Ankara’da suikast sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili de konuştu. Ayşe Ateş’in ‘eksik’ dediği iddianamenin kabul edilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, “Yargılama süreci derhal başlamalıdır” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

-Geldiğimiz bu aşamada, şahit olduğumuz ne varsa bizi şaşırtmıyor. Fırsatını buldukları anda, kavramların içini boşaltan, değerleri çarpıtan, anarşi mekaniğini çalıştıran, istismar çarkını çeviren odakların, bayağı dayatmaları sıradanlaşmakla kalmamış, kimsenin ilgisini çekmeyecek boyutlara gelmiştir.

-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, intikam gününe tahül etmek için çırpınan şehir eşkıyasının meselesi ne emek, ne de dayanışmadır. Tıpkı ağababaları Marx gibi, hayatında tek bir fabrikaya girmemiş, tek bir emekçinin elinden tutmamış, bu güruhun aklı rehinli, iradesi ipotekli, vicdanı da tutksaktır.

-1 Mayıs’ta yalnızca görevini yapan Türk polisine saldıran, nefretle saldıranlar biliniz ki Haçlı kalıntısı ve düşman bakiyesidir. Hayatları miskinlik, tembellik ve hainlikle geçen küçük bir azınlığın 1 Mayıs’ta sahneye çıkıp Taksim’e yürüme ve burada gösteri yapma gayesi her şeyden evvel maksatlıdır, maşalıktır, madrabaztır.

-1 Mayıs’ı ülkenin her yerinde kutlamak mümkündür. Peki bu Taksim ısrarı niyedir? Buradaki amaç nedir? Emek ve dayanışma ile Taksim’in ne alakası vardır. 1977’deki acıklı ve vahim hadiselerin tekrarı mı planlanmaktadır. Taksim planın altında yatan hesap nedir? Emek kutsaldır, emekçilerimiz saygındır, başımızın üstündedir. Emekle, alın teriyle, helal kazançla hiçbir bağlantısı olmayan hiçbir haydudun 1 Mayıs’ı terörize etme çabası, en başta emek ve emekçi düşmanlığına hizmettir.

-CHP’nin, DEM’in ve marjinal partilerin bu düşmanlığa çanak tutmaları, kimin kiminle yol yürüdüğünün özetidir.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ

-Türkiye Cumhuriyeti devleti yeri ve zamanı geldiğinde şartlar başkaca bir seçeneğe imkan bırakmadığında iç ve dış işgalcilere haddini bildirecek şamarı indirecek gözü hem kendine hem de gözü kürenin her köşesine dönmüş gönlü ise ezelde olduğu gibi inanç ve kültür coğrafyalarımıza sahiplenmiştir. Sözün ateşiyle münakaşa ve muharebe etmek yerine akıl ve ahlaki mutabakat ve müzakereyle Türkiye’nin yükseliş sürecine herkes destek vermelidir. DEM’lenmek yerine şekerli suyu tercih etmek akla en yatkın seçenektir. Sayın cumhurbaşkanımız ile CHP başkanının görüşmesini esasını es geçip boş koltukla meşgul olanların boşa ve boşluğa düşmeleri kendi bilecekleri şeydir.

-Siyasetin normalleşmesinin ve yumuşamasının vasatı Türkiye ve Türk milletinin ortak değerleri ortak çıkarları ortak geleceğidir. DEM’lenenlerin ayılması bir başka düşüncemiz temennimizdir. Türkiye’de yargı yetkisini Türk milleti adına kullanan bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Anayasanın 138. maddesine göre hakimler görevlerinde bağımsızdırlar anayasaya kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kararlarına göre hüküm verirler.

-Siyasette bahar olmasından memnunuz. Kutuplaşmak yerine kucaklaşmaz lazımdır. Kapımıza değil de kalbimize vuranı buyur ederiz. Ülkenin temel meselelerine kafa yormak bizim de arzu ve amacımızdır. Siyasette köprü kurmak yerine duvar inşa edersek yanlış düşeceğimizi bilmek de yarar vardır. Siyaset kavga arenası değildir. Siyaset konuşma ve düğümleri çözme yeridir.

OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

-Neymiş CHP Genel Başkanı Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ettiğinde saati sorunca ‘Sen önce Kavala’yı çıkar’ cevabını almış Anlamadığımız şudur, sayın Özel’in kolunda saati yok mudur, haydi yok diyelim beraberindeki arkadaşlarında da mı yoktur? Sayın Özel’in saati sormak yerine PKK ve FETÖ’ye verilen destekleri muhataplarının yüzüne vurması gerekmez miydi?

-Hiçbir organ ve makam mercii ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, tavsiyede bulunamaz. Görülmekte olan bir davada yasama meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru soramaz, görüşme yapılamaz, beyanda bulunamaz. Osman Kavala’nın yeniden yargılanması ya da serbest bırakılması hususunda kamçılanan sipariş süreç devamlı suretle ilerletilmektedir. Bahsi edilen şahıs Türkiye Cumhuriyeti devletini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Gezi Parkı davasında yargılanan diğer sanıklar da 18er yıl ceza almışlardır.

ABDULKADİR SELVİ’YE SERT TEPKİ

-Emin olunuz bu şahıs, doğrudan doğruya ‘Osman Kavala serbest bırakılmalıdır’ dese daha tutarlı ve omurgalı olurdu. Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır ve diğer sanıklar da ceza almıştır. Kavala için sipariş veriliyor. Ceza kararlarını veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Kimse mahkemelere talimat veremez.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Cinayet davasının, hazırlanan 145 sayfalık iddianame dolayısı ile MHP ve Ülkü Ocakları’na iftira atan, kan ve çamur sıçratan alçaklar koalisyonu, ne hikmetse devlet ve millet karşıtlarına kucak açmakta, methiler dizmektedir. Hayatlarındaki tek bir defa ülkücünün hakkını, hukukunu ve haysiyetini gözetmeyen mihrakların, partimiz ve Ülkü Ocakları’nı bir cinayetle anma teşebbüsleri ayrıca değerlendirilmesi gereken şerefsizce bir saldırganlıktır. Bugüne kadar niye iddianame hazırlanmadı diye sordular. İddianame hazırlandı, içi boş dediler. Davamızı yargılamak için kuyruğa girdiler. MHP olarak beklentimiz şudur: Meskur iddianame ile ilgili mahkeme tarafından kabul edilip, yargılama süreci derhal başlatılmalıdır. Kimin elinde hangi bilgi ve belge varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır. Televizyon ekranlarında mahkeme yargılanamaz. CHP’den İP’ine kadar malum partiler, ne biliyorsa acilen mahkemeye yetiştirmelidir. Abdestten şüphesi olmayanın, namazından şüphesi olmaz. Bakalım hukuki süreç Ankara’da mı yoksa Pensilvanya’ya mı dayanacak? Hodri meydan hep beraber göreceğiz.

Ayşe Ateş: İddianamede benim ve bazı arkadaşların ifadesi yok

CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme

Devlet Bahçeli, MHP, Özgür Özel, CHP, Osman Kavala,

Kaynak: HABER MERKEZİ