Ekvador’da uyuşturucu çetesi silahla canlı yayını bastı! Gazeteciler rehin alındı

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 11:48 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 4:47 am

Uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador’da yayın yapan TC isimli televizyon kanalına bir grup silahlı ve yüzü maskeli kişi tarafından baskın düzenlendi. Gazeteciler rehin alınırken bir gazetecinin cebine patlayıcı madde konuldu.

Uyuşturucu çetesi lideri Adolfo Macías Villamar’ın hapishaneden firar etmesinin ardından olağanüstü hal ilan edilen Ekvador’da silahlı bir grup, bir televizyon kanalının canlı yayınını bastı ve gazetecileri rehin aldı. Canlı yayınlanan görüntülerde silahlı kişilerin televizyon kanalında çalışanları yere yatırdığı ve darp ettiği görüldü. Görüntülerde silah sesleri ve bağrışlar duyuluyor. Çete üyelerinden birinin gazetecinin cebine patlayıcı madde koyduğu görülüyor.

POLİS OPERASYON BAŞLATTI

Silahlı çete üyelerinin televizyon kanalını basmasının ardından Ekvador polisi operasyon başlattı. Yapılan operasyonda çete üyeleri etkisiz hale getirildi.

OLAYLARIN GEÇMİŞİ

Şiddet olaylarının tırmanışa geçtiği Güney Amerika ülkesi Ekvador’da ülkenin en büyük uyuşturucu çetesi liderlerinden Adolfo Macías Villamar’ın hapishaneden kaçmasının ardından Devlet Başkanı Daniel Noboa’nın imzaladığı kararnameyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, yaptığı açıklamada, “Fito” lakaplı çete elebaşı  ile birkaç mahkumun Guayas kentindeki hapishaneden kaçması üzerine 3 bin güvenlik gücüyle operasyon başlatıldığını, bu kişilerin son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

Izuriete, Devlet Başkanı Noboa’nın bu olay nedenle OHAL kararnamesini imzaladığını, bu süreçte gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Yerel basına göre, 60 gün uygulanacak OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polisi kaçırdı ve araçları ateşe verdi.

Ekvador Emniyet Biriminin X’ten yaptığı paylaşımda, 3 polisin kaçırıldığı doğrulanarak, “Kaçırılan meslektaşlarımızın yerlerinin tespit edilmesi ve faillerin yakalanması için özel birlikler görevlendirildi. Bu olayların hiçbiri cezasız kalmayacak.” ifadesi kullanıldı.

Ekvadorlu çete liderinin cesedi mezardan çalındı!

 

Kaynak: TELE1